Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017


Η ημερομηνία λήξης λέει να το πετάξεις, εσύ όμως θα μετατρέψεις το γάλα στο καλύτερο καθαριστικό.
Να πίνεις γάλα. Αυτό φώναζε η μαμά σου από μικρή και πια έχει περάσει στο υποσυνείδητό κάνοντάς σε να βάζεις ένα μπουκάλι στο καλάθι του σούπερ μάρκετ κάθε φορά που το επισκέπτεσαι.
Όποτε κι αν ανοίξεις το ψυγείο υπάρχει γάλα. Δε σου λείπει ποτέ ακόμα κι αν δεν το πίνεις. Δοκίμασες να παίρνεις μακράς διάρκειας αλλά και πάλι υπήρξαν φορές που αναγκάστηκες να το πετάξεις.
Για κατάλευκα σεντόνια
Βουτήξτε τα στο γάλα κι αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Πλύνετε τα και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.
Λεκές στον καναπέ
Ένα βαμβακερό πανί με γάλα και λίγο τρίψιμο είναι αρκετά για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στους καναπέδες.
Λάμψη στις ξύλινες και μαρμάρινες επιφάνειες
Μουλιάστε ένα πανί ή μπόλικο χαρτί κουζίνας μέσα στο γάλα και στη συνέχεια σκουπίστε το μάρμαρο, τη λάκα ή τις ξύλινες επιφάνειες. Μόλις ολοκληρώσετε το τρίψιμο ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί (με νερό).
πηγή: ladylike.gr
Δίδυμα με δύο κεφάλια κι ένα σώμα; Έγινε στην Ινδία!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για πολύ σπάνιες περιπτώσεις διδύμων που συμβαίνουν κυριολεκτικά... 1 στο εκατομμύριο και είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν.
Τα συγκεκριμένα δίδυμα κατάφεραν να επιζήσουν μόλις για 24 ώρες μέσα στο ίδιο σώμα. Τα δίδυμα είχαν ξεχωριστά πνευμόνια και καρδιές αλλά «μοιράζονταν» το ίδιο συκώτι και άκρα.
Οι γιατροί, από την αρχή, δεν τους έδωσαν καμία πιθανότητα επιβίωσης. Φυσικά ο διαχωρισμός τους με χειρουργική επέμβαση δεν «έπεσε» καν στο τραπέζι.
Τα αγόρια γεννήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου στη δυτική Ινδία.

Η Corona αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρεία με μπύρες που θα αλλάξει το μέλλον τους, αφού σύντομα θα κυκλοφορήσει μπύρα με κάνναβη.
Η εταιρία που την κατασκευάζει ξόδεψε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια, για να αγοράσει το 9,9% των μετοχών της Canopy Growth Corp, η οποία είναι η μεγαλύτερη νόμιμη εταιρία κάνναβης.
Η συνεργασία αυτή λοιπόν, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει μπροστά το σχέδιο της δημιουργίας μίας μπύρας, η οποία θα περιέχει THC ή αλλιώς τετραϋδροκανναβινόλη. Την ουσία δηλαδή που διαθέτει το χασίς…
«Προφανώς και θέλουμε να έχουμε το πλεονέκτημα του πρωτοπόρου σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο Ρομπ Σαντς στην «Wall Street Journal» αναφερόμενος στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Βέβαια, η μπύρα αυτή, όταν θα κυκλοφορήσει δεν πρόκειται να είναι το πρώτο ποτό με κάνναβη, αλλά σίγουρα θα είναι το πιο διάσημο.

Τα 2,07 δισεκατομμύρια έφθασαν οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook (όσοι το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά μέσα στο μήνα), κατά 16% περισσότεροι, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Τα κέρδη του, στο τρίτο τρίμηνο του 2017, έφθασαν στα 4,71 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 79% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις προσδοκίες των επενδυτών. Αυτό έδωσε νέα ώθηση στη μετοχή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η οποία άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ των 183 δολαρίων, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.
Οι μετοχές του Facebook έχουν αυξηθεί σχεδόν 60% μέσα στο 2017, παρά τις αυξανόμενες επικρίσεις που αυτό δέχεται για πολιτικούς λόγους. Κάτι που δείχνει ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι επενδυτές δεν ανησυχούν για αυξημένο πολιτικό κίνδυνο, ούτε οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν να αγοράζουν online διαφημίσεις.
Τα έσοδα του Facebook έφθασαν τα 10,33 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο (αύξηση 47% σε σχέση με πέρυσι) και σχεδόν όλα προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα διαφημιστικά έσοδα τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 49% στα 10,14 δισ. δολάρια και, από αυτά, το 88% αφορούσε διαφημίσεις σε κινητές συσκευές, όλο και συχνότερα με τη μορφή βίντεο. Είχαν προηγηθεί αυξήσεις των διαφημιστικών εσόδων κατά 47% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος και κατά 51% στο πρώτο. Και αυτό παρόλο που η μέση τιμή της διαφήμισης έχει αυξηθεί κατά 35% μέσα σε ένα έτος.
Ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, άδραξε την ευκαιρία για να αντικρούσει της κατηγορίες ότι το Facebook επέτρεψε την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος του Facebook Κόλιν Στρετς είχε περάσει μάλλον δύσκολες ώρες στις επιτροπές του Κογκρέσου, που διερευνούν την ρωσική ανάμιξη στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, με τη «βοήθεια» και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ζάκερμπεργκ καταδίκασε τις απόπειρες της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές μέσω κατευθυνόμενων διχαστικών αναρτήσεων και πολιτικών διαφημίσεων στο Facebook.
«Αυτό που έκαναν είναι λάθος και δεν πρόκειται να το υποστηρίξουμε» είπε, σε τηλεφωνική συνομιλία του με οικονομικούς αναλυτές, και επανέλαβε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Όπως ανέφερε, θα γίνουν πρόσθετες δαπάνες, ώστε άλλοι 10.000 άνθρωποι να παρακολουθούν το περιεχόμενο του Facebook, το οποίο έχει πλέον 23.165 εργαζομένους.
«Η κοινότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει και οι δουλειές μας τα πάνε καλά. Αλλά τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία, αν οι υπηρεσίες μας χρησιμοποιούνται με τρόπους που δεν φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Το εννοούμε σοβαρά, όταν λέμε ότι θα αποτρέψουμε τις καταχρήσεις στις πλατφόρμες μας. Επενδύουμε τόσο πολύ στην ασφάλεια, που αυτό θα έχει επίπτωση στη μελλοντική κερδοφορία μας. Η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας» δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ.
Τη σκηνή από την ταινία ο Λύκος της Γουόλ Στριτ όταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέλαβε στρίπερ για να χορεύουν στα γραφεία των χρηματιστών προκειμένου να τους τονώσει το ηθικό αποφάσισε να αντιγράψει ένας ιδιοκτήτης χρηματιστικού γραφείου στην Πολωνία.
Μόνο που το συγκεκριμένο αφεντικό δεν επέλεξε μια επαγγελματία όπως ο Ντι Κάπριο αλλά μια συνάδελφο των υπαλλήλων του.
Όπως φαίνεται στο βίντεο η ολόγυμνη γυναίκα παρευλάνει ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες συναδέλφους της φορώντας μόνο μαύρα γυαλιά και ένα ζευγάρι μαύρες μπότες.
Αφού ακούει τα επιτημητικά σχόλια και τα επιδοκιμαστικά σφυρίγματα, κάποια στιγμή η γυναίκα υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα πριν να επιστρέψει στο γραφείο της να ντυθεί και να συνεχίσει τη δουλειά της σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.
Πολωνικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πάντως ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος πήρε έξτρα αμοιβή για την.. πασαρέλα της αυτή.
Ωστόσο όταν το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Facebook και έγινε viral η γυναίκα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραιτήθηκε από τη δουλειά της.
Το πρώτο ξενοδοχείο για Plus Size πελάτες
Το Τhe Resort θεωρείται το πρώτο και μοναδικό θέρετρο για παχύσαρκους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους άνετα, χωρίς ντροπή, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.
Κρυμμένο στο νησί της Ελευθέρας, στην καρδιά της Καραϊβικής, το θέρετρο άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια και από τότε έγινε δημοφιλής προορισμός για τους υπέρβαρους τουρίστες που αναζητούν ένα εξωτικό μέρος, χωρίς περιορισμούς στις ανέσεις.
Το σύνολο του συγκροτήματος χτίστηκε με αποκλειστικό γνώμονα τους παχύσαρκους ανθρώπους. Οι πόρτες είναι πιο πλατιές από το συνηθισμένο, τα κρεβάτια είναι ενισχυμένα με ράβδους χάλυβα για να υποστηρίξουν πολλά κιλά, ενώ οι καρέκλες και οι ξαπλώστρες έχουν πλάτος ένα μέτρο από ισχυρό ξύλο.
Ακόμη και οι τουαλέτες υποστηρίζουν τo επιπλέον βάρος.
«Mπορούσα να κάνω βουτιά στην πισίνα και να μην ανησυχώ για το αν θα βρέξω κάποιον. Ξάπλωνα άνετα σε ξαπλώστρες, χωρίς να φοβάμαι αν θα σπάσουν», δήλωσε η Amy Flahery, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε το The Resort με τον σύζυγό της.
Το odditycentral.com παρουσιάζει φωτογραφίες από το ξενοδοχείο.
The-Resort-Eleuthera3-750x563.jpg
The-Resort-Eleuthera4-750x563.jpg
The-Resort-Eleuthera-750x563.jpg
 The-Resort-Eleuthera6-750x563.jpg
Η αρχαία πόλη που ανακαλύφθηκε στη μέση του ωκεανού
Τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν σε ένα μικρό νησί στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού μπορεί να είναι απομεινάρια αρχαίου πολιτισμού, ακόμα και της χαμένης... Ατλαντίδας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Η εκπομπή "What on Earth?" του Science Channel αποκάλυψε εικόνες μιας μυστηριώδους γης, έξω από τις ακτές της Μικρονησίας.
Πρόκειται για το απομακρυσμένο νησί της Πονπέι όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη Ναν Μαντόλ, για την προέλευση της οποίας γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα.
Η πόλη διαθέτει διάφορα κανάλια και πετρόχτιστους τοίχους και σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί χρονολογείται πέριξ του 1ου ή 2ου αιώνα π.Χ.
Η ιστορία πίσω από 15 εκπληκτικά ξενοδοχεία - «φαντάσματα»
Κτήρια που έχουν αφεθεί στο έλεος των στοιχείων της φύσης, μισογκρεμισμένα, τρομακτικά, αλλά και γοητευτικά. Κάποτε ήταν εντυπωσιακά ξενοδοχεία που φιλοξενούσαν πραγματικούς θρύλους της πολιτικής, της 7ης τέχνης, των επιχειρήσεων.
Αυτά είναι μερικλά από τα πιο καταπληκτικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που αυτή τη στιγμή φέρνουν στο νου την επιτυχία των Eagles, Hotel California, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί, χωρλις ωστόσο αυτό να μπορεί να θαμπώσει τη λαμπρή ιστορία τους.
- Roy’s Motel Café, Άμποϊ, Καλιφόρνια
roy
Στην εποχή μας είναι πλέον κλειστό, ωστόσο οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν στο καφέ του που εξακολουθεί να λειτουργεί, όπως άλλωστε και το βενζινάδικο του ξενοδοχείου – και τα δυο επαναλειτούργησαν το 2008.
Χτισμένο σε μια πόλη – φάντασμα, στην ιστορική Route 66, το Roy's Motel Cafe έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, όπως το "The Hitcher"  και το "Southbound".
Πρωτολειτούργησε το 1938 και είχε πάνω από 70 άτομα προσωπικό, ωστόσο η παρακμή ήρθε το 1972 με τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Interstate 40  που ουσιαστικά προσπερνούσε το Άμποϊ.
- Haludovo Palace Hotel, νήσος Κρκ, Κροατία
krk
Το Haludovo Palace Hotel ήταν ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί Κρκ στη Μεσόγειο τη δεκαετία του '70.
Έγινε ακόμα πιο γνωστό όταν ο ιδρυτής του περιοδικού  Penthouse,  Bob Guccione, επένδυσε σε αυτό 45 εκατ. δολ.  και το μετονόμασε σε Penthouse Adriatic Club Casino.
Ολα αυτά έληξαν άδοξα κατά τον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές του '90 και κάθε τουριστική κίνηση σταμάτησε. Ακόμα και σήμερα πολλά όμορφα παραθαλάσσια ακίνητα παραμένουν άδεια.
 - The Lorraine Hotel, Φιλαδέλφεια, Πενσιλβάνια
lorraine
Ηλικίας 124 ετών, χτίστηκε σαν συγκρότημα διαμερισμάτων, το παρελθόν του είναι κάπως περίεργο.
Λειτούργησε ως το ορμητήριο μιας κίνησης, καθώς το 1948 το αγόρασε το Διεθνές Κίνημα Ειρήνης  για να προσφέρει οικονομικά στέγαση, τροφή και τόπο συγκέντρωσης για οπαδούς του κινήματος.
Το κίνημα επικεντρωνόταν στη φυλετική αρμονία, με ό,τι αυτό σημαίνει,. Τελικά εγκαταλείφθηκε το 1999.
- Ryugyong Hotel, Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
korrr
Είναι το ψηλότερο εγκαταλειμμένο κτήριο στον κόσμο, καθώς έχει 105 ορόφους και ένα μοναδικό τριγωνικό σχήμα.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1989 και είχε σχεδιαστεί να περιλαμβάνει καζίνο, νυχτερινά κέντρα κλπ, ωστόσο τελικά έμεινε ημιτελές. Σύντομα ενδέχεται, σύμφωνα με το Business Insoder, να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής του.
- Polissya Hotel, Πρίπιατ, Ουκρανία
polisya
Εκκενώθηκε κατά την πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ το 1986. Εκείνο τον Απρίλιο 350.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα πάντα για να φύγουν μακριά από τα κύματα ραδιενέργειας και σε αυτή την πόλη το ημερολόγιο σταμάτησε σε εκείνη την ημέρα. Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ακόμα πολύ υψηλά ώστε καθιστούν αδύνατο να ζήσει κανείς εκεί. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο απεικονίζεται και σε ένα από τα πλέον δημοφιλή video games, το "Call of Duty 4: Modern Warfare".
- Belvedere, Ντουμπρόβνικ, Κροατία
belve
Κάποτε ήταν ξενοδοχείο 5 αστέρων, αλλά το 1991 καταστράφηκε στη διάρκεια της κατάληψης του Ντουμπρόβνικ κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας από τη Γιουγκοσλαβία.
Μια από τις αποβάθρες του ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για το «Game of Thrones», στη σκηνή της μάχης μεταξύ του πρίγκιπα Ομπερίν και του Βουνού στον τέταρτο κύκλο.
Προσφάτως, Ρώσος δισεκατομμυριούχος αγόρασε τα ερείπια καθώς σχεδιάζει να το ξαναφτιάξει.
- Lee Plaza Hotel, Ντιτρόι, Μίσιγκαν
leee
Χτισμένο το 1927, το 27 ορόφων art – deco, Lee Plaza Hotel, εγκαταλείφθηκε το 1993 κατά διαστήματα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κυρίως κατά τη Μεγάλη Ύφεση και περνούσε από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη.
- Ξενοδοχεία στο Βαρούσι της Αμμοχώστου στην Κύπρο
barroo
Ολο το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου στη Νότια Κύπρο μοιάζει με φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή το 1974. Κάποτε στα ξενοδοχεία αυτά έμεναν αστέρες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό
- Prora, νήσος Rügen, Γερμανία
gerrr
Μήκους τριών μιλίων αυτό το κτίσμα βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα και προοριζόταν για τα μέλη της Γκεστάπο, αλλά και για Γερμανούς εργάτες. Αρχισε να λειτουργεί το 1936, τρία χρόνια πριν ο Χίτλερ εισβάλει στην Πολωνία. Σταμάτησε με την έναρξη του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόσφατα μετατράπηκε σε πολυτελές θέρετρο.
- Baker Hotel, Mineral Wells, Τέξας
baker
Εκεί κοιμήθηκαν προσωπικότητες όπως ο Lyndon Johnson, η Judy Garland, ακόμα και το διάσημο ζευγάρι της παρανομίας, Μπόνι και Κλάιντ.
Ανοιξε το 1929 και ήταν ο πρώτος ουρανοξύστης που χτίστηεκ εκτός μητροπολιτικής περιοχής. Είχε την πρώτη ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, αιρ κοντίσιον και αυτόματα ρυθμιζόμενο φωτισμό.
Αν και άντεξε τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, οι πόρτες του έκλεισαν για πάντα το 1972.
- Sheraton Rarotonga,  Νησιά Κουκ
cook22
Λέγεται πως είχε δεσμούς με τη μαφία, ενώ πολλοί το θεωρούσαν καταραμένο.
Χρονολογείται πίσω στο 1987 και ήταν αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης και μιας ιταλικής τράπεζας. Προοριζόταν να γίνει ακόμα ένα Sheraton. Ωστόσο, ένας έξαλλος ντόπιος ισχυρίστηκε ότι η γη του ανήκε και το καταράστηκε. Το ξενοδοχείο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παραμένει ημιτελές και τώρα έχει καλυφθεί από γράφιτι.
- Bokor Palace, Καμπότζη
camb
Χτίστηκε το 1925 και ήταν η βασική ατραξιόν ενός νέου θέρετρου, του Bokor Hill Station,που δημιουργήθηκε για τον γαλλικό στρατό που υπέφερε με τη ζέστη της Καμπότζης. Οταν όμως ξέσπασε ο εμφύλιος τη δεκαετία του '40 ο γαλλικός στρατός  επέστρεψε στη βάση του και η πόλη έμεινε ερειπωμένη.
- Hotel Belvédère du Rayon Vert, Γαλλία
franceee
Σε σχήμα πλοίου χτίστηκε μεταξύ 1928-1932 δίπλα στον σταθμό του τρεένου . Είχε αίθουσα χορού, θέατρο και γήπεδο τέννις πάνω στην ταράτσα με υπέροχη θέα της θάλασσας.
Οταν ξέσπασε ο εμφύλιος στην Ισπανία, τα σύνορα έκλεισαν και οι μεταφορές με το τρένο μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα γρήγορα να εγκαταλειφθεί το ξενοδοχείο.
Το 1987 ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο.
- Riviera Hotel, Λας Βέγκας, Νεβάδα
nevada
Χτίστηκε το 1955 και ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της κοιλάδας του Λας Βέγκας, προσελκύοντας διάσημους όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Ντόλυ Πάρτον και ο Ελβις Πρίσλεϊ.
Στους χώρους του γυρίστηκαν σκηνές από τις ταινίες "Casino," "Oceans 11" και "The Hangover."
Το κτήριο έκλεισε το 2015 λόγω οικονομικών προβλημάτων και εγκαταλείφθηκε μέχρι που κατεδαφίστηκε το 2016.
- Buck Hill Inn, Ορη Ποκόνος, Πενσιλβάνια
penn
Λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο. Χτίστηκε το 1901 και είχε αμφιθέατρο, γήπεδο του γκολφ, άλογα ιππασίας, εσωτερική πισίνα. Το 1990 εγκαταλείφθηκε λόγω μείωσης των πελατών.
Το 2000 χρησιμοποιήθηκε από το MTV για το σόου "Fear," στο οποίο αναφερόταν ότι στο ξενοδοχείο είχαν διαπραχθεί 73 δολοφονίες, η αυτοκτονία μιας καμαριέρας, ενώ είχαν δει και φαντάσματα.
Πρόσφατα το ξενοδοχείο κατεδαφίστηκε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!