Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017


Το Santa Claus Kingdom είναι ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος πολυχώρος για όλη την οικογένεια. Φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας και εκτείνεται σε 13.000 τ.μ. στεγασμένου, κλιματιζόμενου χώρου.
Στόχος, (για έκτη συνεχόμενη χρονιά),η δημιουργία ενός παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου πάρκου γεμάτο μαγεία, περιπέτεια και παιχνίδια, για παιδιά, αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά στο βάθος στην καρδιάς τους…

Το Πάρκο περιλαμβάνει:
Παραμυθένια – Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με τρία θεματοποιημένα stages
Αμέτρητα Μοναδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
Το μεγαλύτερο, εσωτερικού τύπου, παγοδρόμιο της πόλης
O Χιονάνθρωπος Frodi και η παρέα του – Επίσημη mascot του πάρκου
Mega Event: O Αληθινός Αϊ – Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας
Θεατρικές Παραστάσεις – Συναυλίες – Μουσικοκινητικά Δρώμενα
Καλλιτεχνικά – Εκπαιδευτικά εργαστήρια
Στον χώρο του επίσης θα βρείτε:
Χριστουγεννιάτικη Εμπορική Στοά – 15 εμπορικά καταστήματα
Χριστουγεννιάτικη Κουζίνα με καθιστικό – 10 καταστήματα εστίασης
Και όλα τα παραπάνω στην τιμή ενός εισιτηρίου All Day Pass.
Το Santa Claus Kingdom βρίσκεται στο M.E.C. Παιανίας. Η πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας είναι πολύ εύκολη μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301), μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 – Κάντζα), με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ). Σταθμός προαστιακού Μετρό Κάντζας και Σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, από τον οποίο θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία του Santa Claus Kingdom. Το M.E.C. διαθέτει 25.000 τ.μ. δωρεάν χώρους στάθμευσης γύρω από τις εγκαταστάσεις του.

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τις γιορτές και η πόλη υποδέχεται επίσημα τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017!
Φέτος, ο Δήμος προετοιμάζει εκδηλώσεις και συναυλίες, δίνοντας μεγάλη βάση στην κινητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών στο κέντρο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κεντρικό σύνθημα, Χριστούγεννα στην πόλη!

Όσον αφορά στον γιορτινό διάκοσμο στην πόλη και τις εκδηλώσεις, έχουμε και λέμε:
Ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 20 μέτρα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια led!!

Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων.
Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι τα παιδιά, όπου καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δεκάδες παιδικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 2 Δεκεμβρίου.
Ένα μεγάλο πεφταστέρι με διάμετρο 10 μέτρα θα τοποθετηθεί στη Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, φωτιζόμενοι κύκλοι, οι οποίοι θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα διακοσμήσουν την οδό Μητροπόλεως.
Ουρανός με μπάλες θα τοποθετηθεί στην οδό Κούσκουρα και Καρ. Ντηλ, ενώ νέος φωτισμός θα μπει και σε πολλούς άλλους δρόμους. Επίσης, για πρώτη φορά θα φωτιστούν με γιρλάντες οι ιστοί στην Λεωφόρο Νίκης.
Στην πλατεία τέλος, πρόκειται να στηθεί και ένα stage όπου θα φιλοξενηθούν τρεις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις!
– Η έναρξη της Xριστουγεννιάτικης περιόδου στην πόλη θα ξεκινήσει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017! Η Πλατεία Αριστοτέλους θα μετρήσει αντίστροφα και η φωταγώγηση του δέντρου θα ανοίξει τη γιορτή, με καλεσμένους τους Onirama.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων απο τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα απο 1 Μαΐου 2017 εως και 31 Δεκεμβρίου 2017. Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2017 αναμένετε και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.
Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων
Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Τον αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την αγαπημένη του Μέγκαν Μάρκλ, ανακοίνωσε το παλάτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ αρραβωνιάστηκαν νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο και ανακοίνωσαν τα ευχάριστα στη Βασίλισσα και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής οικογένειας.
Όπως λέει το παλάτι, ο γάμος θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018 με τις λεπτομέρειες να αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς. Τέλος, το απόγευμα, ο πρίγκιπας Χάρι και η καλή του θα κάνουν κοινή εμφάνιση στους εκπροσώπους του Τύπου για τις επίσημες φωτογραφίες.
Οι γονείς της Μέγκαν Μάρκλ ευχήθηκαν στο ζευγάρι «μία ζωή γεμάτη ευτυχία», ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τον Χάρι και την Μέγκαν. Ήταν θαυμάσιο να γνωρίσουμε τη Μέγκαν και να δούμε πόσο χαρούμενοι εκείνη και ο Χάρι, είναι μαζί».

H Deutsche Bank κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεση «Καταγραφή των τιμών στον κόσμο» (Mapping the world’s prices), καταγράφοντας το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών στις μεγαλύτερες και ισχυρότερες πόλεις του κόσμου.
Προκειμένου να καθορίσει το κόστος ζωής σε αυτές τις πόλεις, η γερμανική τράπεζα υπολόγισε από το κόστος ενός πακέτου τσιγάρων έως το μέσο κόστος ενοικίου ενός διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων.
Ένας παράγοντας που εξετάσθηκε στην έρευνα, ήταν οι μισθοί που κερδίζουν οι κάτοικοι αυτών των πόλεων, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις όπου το κόστος ζωής είναι υψηλό τείνουν να έχουν και υψηλότερους μισθούς, με τα χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και η Φραγκφούρτη να χαρακτηρίζονται ως προεξέχοντα.
Δείτε παρακάτω τη λίστα:
ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,941 δολάρια

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,958 δολάρια

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,715 δολάρια

ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,762 δολάρια

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,776 δολάρια

ΤΟΚΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 2,897 δολάρια

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 3,077 δολάρια

ΟΣΛΟ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 3,154 δολάρια

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 3,344 δολάρια

ΣΙΔΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 3,451 δολάρια

ΣΙΚΑΓΟ, ΗΠΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 3,622 δολάρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 4,304 δολάρια

ΒΟΣΤΩΝΗ, ΗΠΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 4,322 δολάρια

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ΗΠΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 4,817 δολάρια

ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
Μέσος μηνιαίος μισθός: 5,876 δολάρια

πηγή: fortunegreece.com

Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, κατέθεσε εκ νέου αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη, για την υπαγωγή και των Δημοτικών Αστυνομικών στις κατηγορίες εργαζομένων που λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Το ΣΔΑΑ, με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει κάτι το οποίο δικαιούνται όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, με την ελπίδα αυτή τη φορά να εισακουστεί.
Τι κάνουν 8 πετυχημένοι άνθρωποι μόλις ξυπνήσουν
Το πως ξεκινούν τα πρωινά μας, έχει σημασία. Αυτό που κάνουμε αμέσως μόλις  ξυπνήσουμε, δίνει τον παλμό για το υπόλοιπο της ημέρας μας.
Θετικές και παραγωγικές συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία.
Πώς ξεκινά όμως η μέρα πετυχημένων καλλιτεχνών, ηγετών και επιχειρηματιών;
Barack Obama
Όσο ήταν πρόεδρος κοιμόταν πέντε ώρες και το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ξυπνούσε ήταν να ασκηθεί για 45 λεπτά.
Jennifer Aniston
Όταν δουλεύει ξυπνά μεταξύ 4.30-5, πίνει ζεστό νερό με λεμόνι, διαλογίζεται, πλένει το πρόσωπο της, τρώει και γυμνάζεται.
The Rock
Ξυπνά πριν την αυγή, πίνει καφέ και γυμνάζεται ξεκινώντας με αερόβια άσκηση.
Oprah Winfrey
Ξυπνάει ξημερώματα και ξεκινά τη μέρα της με διαλογισμό.
Warren Buffett
Ο διάσημος επενδυτής ξεκινά τη μέρα του με διάβασμα. Ο ίδιος προτείνει 500 σελίδες ανάγνωση την ημέρα.
Tony Robbins
Κρατά δέκα λεπτά για τον ευατό του κάθε πρωί, προσεύχεται και σχεδιάζει τη μέρα του.
Βασίλισσα Ελισάβετ
Ξυπνά στις 7.30, πίνει το τσάι της με μπισκότα και διαβάζει εφημερίδες.
Tim Ferriss
Ο συγγραφέας του "Η εβδομάδα των 4 εργάσιμων ωρών" φτιάχνει το κρεβάτι του μόλις ξυπνάει. Διαλογίζεται, πίνει μαύρο καφέ και γράφει το ημερολόγιο του.

 
Γιατι παίζει το μάτι μας;
Ποιο μάτι μου παίζει; Η ερώτηση που ακολουθεί πάντα όταν κάποιου το μάτι τρεμοπαίζει.
Ο επιστημονικός όρος είναι μυοκυμία, δηλαδή ένας ήπιος ακούσιος σπασμός του κάτω ή του επάνω βλεφάρου του ματιού. Συμβαίνει όταν τα νεύρα που συνδέονται με τους μυς του ματιού ενεργοποιούνται χωρίς τη θέλησή μας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντελώς ακίνδυνο και παροδικό.
Οι αθώοι παράγοντες που το προκαλούν είναι το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική καφείνη.
Οι ιατρικοί όμως λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν το παίξιμο των ματιών είναι οι εξής:
Ξηροφαλμία
Η έντονη ξηρότητα στο μάτι μπορεί να προκαλέσει από έντονη φαγούρα, μέχρι συστηματικό και επώδυνο παίξιμο του ματιού. Αντιμετωπίζεται με ψεύτικα δάκρυα που θα βρείτε στο φαρμακείο.
Επιπεφυκίτιδα
Αν το παίξιμο των ματιών συνοδεύεται από κοκκίνισμα, ή συνεχές παραγωγή δακρύων, τότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό, και η χορήγηση κολλύριου.
Σύνδρομο Guillain-Barré
Συνήθως επιδεινώνεται σταδιακά και πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που δεν πρέπει να αμελήσετε.
Γλοίωμα
Πρόκειται για όγκο που αναπτύσσεται στο κομμάτι του εγκεφάλου που αφορά την όραση.

 
Οι πιο πληκτικές ερωτήσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του Σeξ
Τα κορίτσια που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ προκαλούν σίγουρα ενδιαφέρον σε όποια παρέα κ αν βρεθούν. Δέχονται καταιγισμό κοινότυπων ερωτήσεων και είναι υποχρεωμένοι να ξεδιαλύνουν την περιέργεια του κόσμου.
Το BBC Τhree UK , παίρνοντας συνέντευξη από πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, επαγγελματίες του χώρου και αυτοί με τη σειρά τους απάντησαν στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και διαπιστώσεις που δέχονται. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απαντήσεις που δίνουν στο βίντεο.
1. Τι συνέβη και επέλεξες αυτή τη δουλειά;
«Είναι σαν να περιμένετε μια τραγική ιστορία» σχολιάζει η μία από τις γυναίκες στο βίντεο ενώ μια δεύτερη εκφράζει αποστροφή στον οίκτο που φανερώνει αυτή η ερώτηση. Οι πέντε γυναίκες και ο άνδρας που εμφανίζονται στο βίντεο δηλώνουν πως επέλεξαν τη συγκεκριμένη δουλειά για ποικίλους λόγους. Από το ευέλικτο ωράριο έως το ότι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.
2. Σε εξανάγκασαν να κάνεις αυτή δουλειά;
«Δεν με εξαναγκάζει κανείς να κάνω αυτή τη δουλειά. Είμαι χαρούμενη», «Όλοι αναγκαζόμαστε να εργαστούμε με κάποιο τρόπο»
Αν και κατά τις συνεντεύξεις τόνισαν πως κάποιοι/ες εξαναγκάζονται να κάνουν αυτή τη δουλειά – και είναι σημαντικό αυτά τα άτομα να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται- δήλωσαν πως έχουν κουραστεί από την επικρατούσα υπόθεση πως πιέστηκαν να κάνουν αυτή την επιλογή.
3. Είναι...kinky;
«Γιατί κάνετε αυτή την ερώτηση σε μένα; Δεν σας αφορά», «Αλήθεια θέλεις να ξέρεις; Ή στην πραγματικότητα αυτό που θέλεις είναι να κρίνεις;»
Οι συνεντευξιαζόμενοι συμφώνησαν πως συχνά υπάρχει μια υπερβολική οικειότητα και κάποιοι δεν αισθάνονται καμία συστολή και γίνονται αδιάκριτοι με τη δουλειά τους.
4. Πως γίνεται να είσαι φεμινίστρια και να εργάζεσαι στην βιομηχανία του σεξ;
«Έχουμε τον έλεγχο. Εμείς αποφασίζουμε πως διαθέτουμε το κορμί μας. Και δεν βλάπτουμε κανέναν άλλο»
Όλες οι γυναίκες δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κάποια αντίφαση ανάμεσα στο να είσαι φεμινίστρια και παράλληλα να εξασκείς το συγκεκριμένο επάγγελμα.
5. Είναι πολύ επικίνδυνο!
«Εάν θέλουν να κάνουν τη δουλειά μας λιγότερο επικίνδυνη θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αποποινικοποίηση»
6. Γιατί δεν κάνεις μια πραγματική δουλειά;
«Μήπως γιατί έχω μια επιτυχημένη επιχείρηση;». «Προσωπικά είμαι πολύ πιο ευτυχής κάνοντας αυτό παρά δουλεύοντας 40 ώρες την εβδομάδα στα Starbucks. Τώρα μπορώ να δουλεύω 10 ώρες το μήνα για την ίδια αμοιβή».
7. Πόσα λεφτά βγάζεις;
«Οι άνθρωποι νομίζουν πως εάν βγάζεις πολλά λεφτά τότε δεν σε εξαναγκάζει κανείς να κάνεις αυτή τη δουλειά», «Νομίζουν πως επειδή είμαι dominatrix πρέπει να φοράω γούνινα παλτά και Louboutin παπούτσια...Ψωνίζω στα Lidl, βάζω στην άκρη χρήματα για όταν θα σταματήσω να εργάζομαι...» και, όπως μια τρίτη γυναίκα τονίζει, οι περισσότεροι σκέφτονται πως η οικονομική κατάστασή μας είναι είτε «τραγική» είτε ότι ζούμε μέσα στη «χλιδή»
Μερικές ακόμη από τις ερωτήσεις - διαπιστώσεις που κάνουν πολλοί (και οι εργαζόμενοι σε αυτό τον κλάδο έχουν βαρεθεί να απαντούν) είναι: «πρέπει να είσαι πολύ καλή στο σεξ», «το ξέρεις πως δεν θα κάνεις ποτέ σχέση;», «είναι όλοι οι άνδρες αποτυχημένοι;».

 
Ο παράξενος λόγος για τον οποίο θεσπίστηκαν τα βραβεία Νόμπελ
Αυτό που σίγουρα ξέρετε είναι ο Alfred Nobel αποφάσισε την θέσπιση των πιο διάσημων ίσως βραβείων στον κόσμο: των βραβείων «Νόμπελ». Τα βραβεία αυτά είναι η ύψιστη τιμή που μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος για τα πολιτιστικά ή τα επιστημονικά επιτεύγματά του. Μαζί με ένα αρκετά μεγάλο πόσο.
Κάτι που ίσως δεν ξέρετε είναι γιατί ο Alfred Nobel αποφάσισε να διαθέσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του για την δημιουργία του συγκεκριμένου θεσμού. Εκτός από το παράξενο «γιατί», που ίσως κι αυτό να το γνωρίζετε, υπάρχει και το ακόμα πιο παράξενο «πως», το οποίο οφείλεται σε λάθος.
Το 1847, ο Ιταλός χημικός Ascanio Sobrero εφηύρε την νιτρογλυκερίνη. Από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε για την χρήση της ως εκρηκτικό, αφού την θεώρησε άστατη, επικίνδυνη και ασταθή. Ο Alfred Nobel ενδιαφέρθηκε αμέσως για αυτή την εφεύρεση και θέλησε να βρει έναν τρόπο να την ελέγξει, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Μετά από 20 χρόνια τα κατάφερε, την έκανε πιο παχύρευστη, πιο σταθερή και την τοποθέτησε σε κυλινδρικά ραβδιά. Η νέα του εφεύρεση ονομάστηκε «δυναμίτης», παίρνοντας το όνομά της από την ελληνική λέξη «Δύναμη». Η εφεύρεση του τον έκανε γρήγορα πλούσιο, αφού οι εταιρίες μπορούσαν να ανατινάξουν βράχους σε ορυχεία ή να χτίσουν κτίρια σε δύσκολες τοποθεσίες.
Όμως αυτό που δεν προέβλεψε ο Nobel ήταν η κακή χρήση της εφεύρεσης. Γιατί ο άνθρωπος είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Ο δυναμίτης έγινε πολύ χρήσιμος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπου χρησιμοποιήθηκε με σκοπό να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Ο Nobel υπήρξε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του μεγάλος ειρηνιστής. Δεν του άρεσε λοιπόν η χρήση της εφεύρεσής του για αυτόν τον σκοπό.
Συνέβη λοιπόν ένα γεγονός, ένα λάθος, που τον έκανε να ανησυχήσει για την υστεροφημία του. Το 1888, ο αδελφός του Ludwig πέθανε. Μια γαλλική εφημερίδα έκανε λάθος και αντί να δημοσιεύσει τον επικήδειο του αδερφού του, δημοσίευσε τον επικήδειο του Alfred Nobel. Η ζωή του σε αυτόν τον επικήδειο συνοψίστηκε στην φράση «Le marchant de la mort est mort», που σημαίνει «Ο έμπορος του θανάτου είναι νεκρός». Ο επικήδειος συνέχισε λέγοντας πως έγινε πλούσιος «ανακαλύπτοντας τρόπους ώστε να σκοτώσεις ανθρώπους γρηγορότερα από ποτέ»!
Ο Nobel δεν μπόρεσε να το χωνέψει. Οι τύψεις του δεν τον άφηναν να ηρεμήσει και έψαχνε έναν τρόπο να αλλάξει την αρνητική αυτή άποψη που θα είχε ο κόσμος για τον ίδιο, μετά τον θάνατό του. Πέθανε τελικά το 1896 στην Ιταλία. Όμως έναν χρόνο νωρίτερα, είχε φτιάξει την διαθήκη του. Σε αυτήν (κάτι που η οικογένειά του δεν πήρε και με τον καλύτερο τρόπο) άφηνε 31 εκατ. σουηδικές κορώνες (περίπου 210 εκατ. ευρώ) σε μια τράπεζα με σκοπό να «θεσπίσει βραβεία τα οποία θα δίνονται σε αυτούς που, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, θα έχουν αποφέρει μεγάλο όφελος στην ανθρωπότητα». Η διαθήκη αυτή έγινε στις 27 Νοεμβρίου του 1895 και σήμερα συμπληρώνονται 122 χρόνια από τότε.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!