Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017


Περισσότερες από 3.500 συμμετοχές από 86 χώρες υποβλήθηκαν για το βραβείο της πιο αστείας φωτογραφίας της άγριας φύσης για το 2017, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Comedy Wildlife Photography Awards». Φωτογράφοι από όλον τον κόσμο έστειλαν τις φωτογραφίες που τράβηξαν δουλεύοντας στην άγρια φύση, «συλλαμβάνοντας» με τον φωτογραφικό φακό τα ζώα σε στιγμές σκανταλιάς, γέλιου, απροσεξίας ή εκνευρισμού.
Το βραβείο κατέληξε στα χέρια του Ούγγρου φωτογράφου Tibor Kercz, ο οποίος ενθουσίασε τους κριτές με το … timing της φωτογραφίας του! Πρωταγωνίστρια στη νικητήρια φωτογραφία είναι μία αδέξια κουκουβάγια, η οποία πήγε να καθίσει στο ίδιο κλαδί με τις … φίλες της, αλλά παραπάτησε και πήγε να πέσει. Ο Kercz έκανε το «κλικ» τη στιγμή που η μικρή κουκουβάγια γλιστρούσε από το κλαδί και οι δύο φίλες της κοίταζαν στην αντίθετη κατεύθυνση, χωρίς να της δίνουν σημασία!
Η φωτογραφία έχει τον τίτλο «Βοήθεια!!!» και τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στην Κένυα.
Δείτε την βραβευμένη φωτογραφία:

Πηγή: enikos.gr
Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το κάπνισμα σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο ελκυστικό;
Τις προηγούμενες δεκαετίες το κάπνισμα είχε περάσει στην δυτική κουλτούρα ως μια «κουλ», αισθησιακή σε ορισμένες περιπτωσεις συνήθεια, ειδικά μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Όμως, ολοένα και περισσότεροι νέοι σήμερα το απορρίπτουν. Τελικά, μας κάνει το κάπνισμα περισσότερο ελκυστικούς ή όχι; Απ' ότι φαίνεται, από καθαρά επιστημονική βάση, όχι.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ζήτησαν από περίπου 500 συμμετέχοντες να αξιολογήσουν 23 ζευγάρια διδύμων, να δηλώσουν αν μπορούν να ξεχωρίσουν τους καπνίζοντες από τους μη καπνίζοντες και ποιο από τα δύο πρόσωπα βρίσκουν πιο ελκυστικό.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι σε συντριπτικό βαθμό (70%) οι συμμετέχοντες μάντεψαν σωστά ποιος από τους δύο ήταν ο καπνιστής ενώ χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικό πρόσωπο τον μη καπνιστή.
smoker_nonsmok.jpg
Όπως το υποπτευόμασταν, το κάπνισμα όχι μόνο μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς, αλλά... φαίνεται και στο πρόσωπό μας!
Τι είναι καλύτερο; Να ακούω μουσική μόνος μου ή με παρέα;
Είναι γνωστό ότι η μουσική κάνει καλό στην ψυχή. Νέα αυστραλιανή έρευνα πάει ένα βήμα παραπέρα και εξερευνά πώς συνδέεται η ευημερία με το να ακούει κανείς μουσική μαζί με άλλους, δηλαδή όπως στις συναυλίες.
Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές; Η ενασχόληση με τη μουσική, είτε χορεύοντας είτε πηγαίνοντας σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις συνδέεται με υψηλότερο δείκτη ευημερίας σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται με τη μουσική με αυτόν τον τρόπο.
Στην έρευνα συμμετείχαν τηλεφωνικά 1.000 συμμετέχοντες. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις μουσικές τους συνήθειες (αν πηγαίνουν σε φεστιβάλ, clubs κτλ) και βρήκαν ότι όσοι ασχολούνταν με τη μουσική σε ομάδες και τακτικά, εμφανίζοντας περισσότερο ευτυχισμένοι.
Το συμπέρασμα; Δεν είναι κακό να ακούτε μουσική μόνοι σας, αλλά τα πραγματικά οφέλη της μουσικής μάλλον προκύπτουν όταν ακούτε μουσική μαζί με άλλους ανθρώπους.

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro και η Ανθή Γουρουντή ετοίμασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο «Χριστούγεννα στον Πειραιά», όπου θα παρουσιαστεί στον Πειραϊκό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» την Κυριακή 17 Δεκέμβρη και ώρα 11.30 π.μ., για να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης τους.

Μια «πειραγμένη» χριστουγενιάτικη συναυλία με κλασικά αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια γύρω από την αγάπη, το φως, την ελπίδα. Στη συναυλία θα ακουστούν από Μεσαιωνικοί ύμνοι, μελωδίες από μιούζικαλ, κινηματογραφικές ταινίες και manga anime έως λυρικές άριες, ελληνικά τραγούδια και… απόσπασμα λειτουργίας με κρουστά από το Κογκό!
Στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξαιρετικές σολίστ Βανέσσα Καλκάνη και Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα, οι Πειραιώτες ηθοποιοί – ερμηνευτές Χρήστος Γεροντίδης και Μικαέλα Δανά και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά της διακεκριμένης βιολονίστα Σταυρούλας Μέντη.
Τιμητική συμμετοχή ο διεθνούς φήμης τενόρος Κωσταντίνος Παλιατσάρας.
Το σαρανταμελές Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro διευθύνει η Ανθή Γουρουντή, όπου έχει κάνει και την επιμέλεια της εκδήλωσης.
Μια εορταστική συναυλία στην καρδιά των εορτών και στην καρδιά του Πειραιά!
Προπώληση εισιτηρίων:
Cava Nostra Cafe Snak Bar Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς 210 4297226
Κατάστημα « Μπούμπουλης» Παλαμηδίου17β και Μαυρομιχάλη, Πειραιάς 210 4220290

Οι άντρες σκέφτονται πράγματι το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα ή πρόκειται απλώς για έναν επίμονο σεξουαλικό μύθο; Για τις γυναίκες ισχύει κάτι αντίστοιχο;
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research και βασίστηκε στις απαντήσεις 283 νεαρών αντρών και γυναικών έρχεται να δώσει απάντηση!
Οι ερευνητές ζήτησαν από του συμμετέχοντες, ηλικίας 18-25 ετών, να καταγράφουν τις σκέψεις τους για διάστημα μίας εβδομάδας, συγκεκριμένα σκέψεις που αφορούσαν είτε το φαγητό, είτε τον ύπνο, είτε το σεξ. Χρησιμοποίησαν μια ειδική συσκευή που τους επέτρεπε να πατούν ένα κουμπί όποτε τους ερχόταν στο μυαλό μία από τις εν λόγω σκέψεις, ανάλογα με το ποια τους είχε «ανατεθεί», και αυτομάτως γινόταν η καταγραφή ώστε στο τέλος της ημέρας να γίνει η καταμέτρηση.
Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ λιγότερο ενώ οι γυναίκες περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.
Είδος σκέψης Άντρες (μέσος όρος/ημέρα) Γυναίκες (μέσος όρος/ημέρα)
Φαγητό 25,1 15,3
Ύπνος 29 13,4
Σεξ 34,2 18,6
Όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα, οι άντρες πράγματι σκέφτονται το σεξ περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με τις γυναίκες, σκέφτονται όμως περισσότερο και το φαγητό αλλά και τον ύπνο!
Ένα ερώτημα που προκύπτει από τη μελέτη και παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο είναι πού οφείλεται αυτή η παρόρμηση των αντρών. Είναι οι άντρες βιολογικά προδιατεθειμένοι να σκέφτονται περισσότερο τις βασικές ανάγκες τους ή οι σκέψεις τους διαμορφώνονται από ψυχο-κοινωνικές παραμέτρους;
Ως προς τον επίμονο μύθο ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν ισχύει. Ακόμη και οι άντρες νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με το δείγμα των αντρών που συμμετείχαν, φαίνεται πως σκέφτονται το σεξ περίπου δύο φορές κάθε ώρα που είναι ξύπνιοι. Οι γυναίκες, από την άλλη, σκέφτονται κατά μέσο όρο το σεξ μία φορά ανά ώρα.
Ίσως βέβαια τα αποτελέσματα για τις γυναίκες να μην είναι αξιόπιστα, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες αντιστάθηκαν να πατήσουν το κουμπί όσες φορές έπρεπε, πιθανότατα λόγω κοινωνικών στερεοτύπων που αποτρέπουν τις γυναίκες να εκφράζουν ελεύθερα τις σεξουαλικές τους σκέψεις και συμπεριφορές.
Πηγή: onmed.gr

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Συγκεκριμένα, τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, ενώ στις 8 το βράδυ θα κλείσουν οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις επόμενες δύο Κυριακές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές στις εορταστικές τους αγορές.
Στο μεταξύ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία για σήμερα. Οι εμποροϋπάλληλοι, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους.
Η κεντρική απεργιακή δράση της ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα με συγκέντρωση και πορεία στο εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen, και ώρα 12.00.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!