Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ψάχνεις για δουλειά; Δέκα σκίτσα που θα σε κάνουν να ταυτιστείς!
Με την Ελλάδα να κρατάει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην ανεργία το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η αναζήτηση εργασίας είναι μια ιδιαίτερα αγχωτική και όχι ιδιαίτερα διασκεδαστική διαδικασία, όμως, ειδικά αν είσαι, νέος, θα ταυτιστείς απόλυτα με τα σκίτσα του Αμερικανού συγγραφέα των New York Times, Νέιθαν Πάιλ, και πιθανότατα θα «λυθείς στα γέλια»!
funny1.jpg
funny3.jpg
funn2.jpg
funny4.jpg
fummy4.jpg
funny5.jpg
funny6.jpg
funny7.jpg
funny8.jpg
funny9.jpg

Τα 10 ταξίδια που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με τους κορυφαίους travel experts του πλανήτη
Όσες χώρες κι αν έχετε επισκεφθεί στη ζωή σας, πάντα υπάρχουν καινούργια μέρη που σας καλούν να τα ανακαλύψετε. Με την ποικιλία τοπίων και  πολιτισμών η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη, γι' αυτό το Business Insider ήρθε σε επαφή με τους κορυφαίους ειδήμονες ταξιδίων, όπως bloggers και αρθρογράφους που δίνουν τη δική τους χρυσή λίστα με ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ενας εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.
Lofoten Islands, Νορβηγία
trip1
Καππαδοκία, Τουρκία
trip2
Η αστική περιοχή του Λονδίνο
trip3
Birgufest, Μάλτα
trip4
Cape Wrath, Σκωτία
trip5
Barceloneta, Ισπανία
trip6
Faroe Islands
trip7
Αρκτικός Κύκλος, Νορβηγία
trip8
Οία, Σαντορίνη
trip9
Saint-Jean-Cap-Ferrat στη Νότια Γαλλία
trip10
Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέληΣύγχυση και ταλαιπωρία προκαλεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων η διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Κατόπιν ερωτήσεων, από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζουν προς το παρόν αν υπάρχει σκέψη για παράταση λίγων ημερών στην διορία πληρωμής ή και εάν ενδεχομένως, επειδή φέτος η 31η Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή, πρέπει η καταληκτική διορία να μεταφερθεί αυτομάτως στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Γενικά για τις πληρωμές των φόρων ισχύει, βάσει του ν. 4174 του 2013 (άρθρο 7 του ΚΦΔ),  ότι «εάν η εκπνοή προθεσμίας για την άσκηση δικαιώματος ή εκπλήρωση υποχρέωσης, όπως ορίζεται από τη φορολογική νομοθεσία, συμπίπτει με επίσημη αργία, Σάββατο ή Κυριακή, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη ημέρα, κατά την οποία η Φορολογική Διοίκηση λειτουργεί για το κοινό».

Ωστόσο τα παραπάνω που αφορούν στους φόρους, δεν ισχύουν αυτονόητα και για τα Τέλη Κυκλοφορίας επειδή καθορίζονται από άλλον νόμο (4093/2012) που υπαγορεύει ότι «τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31 η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους εκείνου στο οποίο αφορούν».

Βάσει του νόμου αυτού, στα ειδοποιητήρια αναγράφεται ως ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας η 31η Δεκεμβρίου, που όμως εφέτος πέφτει Κυριακή και δεν είναι εργάσιμη. Αυτό συνεπάγεται πως για να γίνει πληρωμή στο γκισέ, πρέπει να πληρωθούν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, βάσει του Αστικού Κώδικα (άρθρο 242) που εξειδικεύει τις προθεσμίες που ορίζονται γενικά από τους νόμους, «η προθεσμία λήγει όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και, αν είναι κατά το νόμο εορτάσιμη, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη». 

Ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζουν αν πρέπει ή αν σκοπεύουν να δώσουν παράταση, αφήνοντας έτσι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, αλλά και πιέζοντας εμμέσως όλους τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν το νωρίτερο να πληρώσουν τα τέλη (έως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου)  από φόβο μήπως τελικά καταστεί εκπρόθεσμη η πληρωμή και υποστούν διπλάσια ποσά χρεώσεων.

Όσοι δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Αντίστοιχα, για όσους επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, η προθεσμία για να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να τις καταθέσουν στην Εφορία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2017, αλλά επειδή η καταληκτική ημερομηνία πέφτει Κυριακή, πιέζονται να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.newmoney.gr

Αληθινά ή καλλιτεχνικές κατασκευές από μέταλλο, διακοσμημένα απλά ή υπερβολικά, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, κλασικά ή αντισυμβατικά: Χριστουγεννιάτικα δέντρα, σύμβολα των γιορτών των Χριστουγέννων και της ελπίδας φωτίζουν και πλατείες, εμπορικά κέντρα ή επισκιάζουν τις μέρες των γιορτών το μεγαλείο επιβλητικών κτιρίων σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Δέκα φαντασμαγορικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα του 2017 βρίσκονται σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.
Στη Λισαβόνα το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ευρώπης
Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, στην κεντρική πλατεία Praca do Comercio. Το ύψος του ποικίλλει ελαφρά κάθε χρόνο ανάλογα με την κατασκευή που εγκρίνεται (το δέντρο είναι κατασκευασμένο από χάλυβα). Φέτος το ύψος του είναι 30 μέτρα, όσο ένα δεκαόροφο κτίριο και είναι στολισμένο με 86.οοο φωτάκια.
Αγία Πετρούπολη, πλατεία Παλατιού
Η πλατεία του Παλατιού, η κεντρική πλατεία της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία φιλοξενεί ένα από τα εντυπωσιακότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αποτελείται από πράσινα κλαδιά που συνδέονται σε ένα συρμάτινο πλαίσιο και ξεχωρίζει το αστέρι στην κορυφή του.
Βατικανό, Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βατικανό στολίζεται κάθε χρόνο μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Το φετινό δέντρο φωτίζεται από 18.000 φωτάκια LED και είναι διακοσμημένο με στολίδια που έφτιαξαν παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ιταλίας.
Κερ Ντ’ Αλέν, Αϊντάχο ΗΠΑ
Είναι ίσως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον χριστουγεννιάτικο δέντρο και διακοσμείται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το αληθινό δέντρο ύψους 49 μέτρων είναι στολισμένο με 40.000 φωτάκια και ένα αστέρι ύψους τριών μέτρων.
Puerta del Sol, Μαδρίτη Ισπανία
Στη Μαδρίτη το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα εντυπωσιακό γλυπτό από μέταλλο και γυαλί. Το εντυπωσιακό δέντρο με μπλε και πράσινα φώτα νέον φωτίζει την πλατεία της πόλης.
Universal Studios, Οζάκα Ιαπωνία
Το 2015 το χριστουγεννιάτικο δέντρο κατέκτησε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο φωτεινό δέντρο με 534.280 φωτάκια. Φέτος είναι ακόμη πιο λαμπερό με 550.000 φωτάκια.
Βύβλος, Λίβανος
Η ιστορική πόλη στον Λίβανο φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό, στο οποίο ξεχωρίζει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Rockefeller Center, Νέα Υόρκη
Σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη εδώ και πολλές δεκαετίες το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center άναψε για πρώτη φορά το 1933 και ο φωτισμός του έγινε από τότε εθνικό γεγονός, με χιλιάδες ανθρώπους να γεμίζουν τα πεζοδρόμια του Midtown για τα αποκαλυπτήριά του. Το φετινό νορβηγικό έλατο ύψους 28 μέτρων φέρει στην κορυφή κρυστάλλινο αστέρι Swarovski και είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 50.000 φωτάκια LED.
Πάρκο Ibirapuera στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας
Μπορεί στη Βραζιλία να μην έχουν λευκά Χριστούγεννα, αλλά σε πολλές πόλεις τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι θεαματικά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάρκο Ibirapuera στη νότια ζώνη του Σάο Πάολο είναι ένα έλατο ύψους 45 μέτρων φωτισμένο εντυπωσιακά.
Γκούμπιο, όρος Ίντζινο, Ούμπρια Ιταλία
Δημιουργήθηκε και άναψε για πρώτη φορά το 1981, το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Γκούμπιο (Gubbio) μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnes ως το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο. Το τεράστιο δέντρο δημιουργείται με την τοποθέτηση σειρών φωτισμού διαφόρων τύπων και χρωμάτων κατά μήκος των πλαγιών του όρους Ingino, με θέα την όμορφη μεσαιωνική πόλη Γκούμπιο. Έχει βάση 350 μέτρων και ύψος 750 μέτρα. Το φετινό δέντρο είναι αφιερωμένη στην επιστήμη και στην τεχνολογική πρόοδο και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και στην Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!