Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018


Ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε, το 2016, 130.000 δολάρια σε μια πρώην πορνοστάρ για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τις σεξουαλικές συνευρέσεις της με τον μεγιστάνα των ακινήτων το 2016, κατά πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα The Wall Street Journal αλλά διέψευσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Η συναλλαγή μεταξύ του δικηγόρου Μάικλ Κόεν και της Στέφανι Κλίφορντ κλείστηκε και έγινε έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές ειδήσεις.



Η Κλίφορντ, η οποία είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς στην πορνογραφική βιομηχανία, είχε αναφέρει κατ' ιδίαν πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο του 2016, στο περιθώριο ενός τουρνουά γκολφ στο οποίο συμμετείχαν πολλές διασημότητες κοντά στη λίμνη Τάχο, σε μια τουριστική περιοχή που διαπερνά τα σύνορα των αμερικανικών Πολιτειών της Καλιφόρνιας και της Νεβάδας.

Ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με την Μελάνια.

Σε μια ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε σεξουαλικής σχέση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Στέφανι Κλίφορντ.

«Πρόκειται για παλιές πληροφορίες που ανακυκλώνονται», καθώς «είχαν δημοσιευθεί και διαψευστεί κατηγορηματικά ήδη πριν από τις εκλογές», διαβεβαίωσε ένας αξιωματούχος της προεδρίας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και αφού εξελέγη πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε από πολλές γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση ή ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί τους –ορισμένες από τις υποθέσεις είχαν εκτυλιχθεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πριν από χρόνια– ωστόσο ο ίδιος διαψεύδει συλλήβδην αυτές τις καταγγελίες.

Στην περίπτωση της Κλίφορντ πάντως δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι οι υποτιθέμενες συνευρέσεις της με τον Τραμπ δεν ήταν συναινετικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάνω από δύο στους τρεις πολίτες λένε όχι στον όρο «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της marc για το «Πρώτο Θέμα», το 68% των πολιτών δίνει τη συγκεκριμένη απάντηση, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «όχι» στον όρο «Μακεδονία», καθώς φτάνει το 64%.
Μπείτε στο διάσημο εστιατόριο που χρεώνει βάσει προσφοράς και ζήτησης!
Μια νέα μέθοδο τιμολόγησης αποφάσισε να υιοθετήσει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στο Λονδίνο. Το πολυτελές Bob Bob Ricard στο Σόχο αποφάσισε να πάρει... «μαθήματα» από τα μοντέλα τιμολόγησης που χρησιμοποιούν άλλοι κλάδοι, χρεώνοντας διαφορετικές τιμές ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση.
bob33
Έτσι, αν θα προσφέρει το ίδιο μενού όλες τις μέρες τις εβδομάδας, οι τιμές θα είναι μειωμένες κατά 25% σε μη περιόδους αιχμής, όπως τα μεσημέρια της Δευτέρας και μειωμένες κατά 15% τα βράδια της Τρίτης και της Κυριακής.
bob22
Αντίθετα τα Σάββατα, όπου συνήθως τα εστιατόρια γεμίζουν οι τιμές θα είναι κανονικές.
«Είδαμε πώς λειτουργούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Οι αεροπορικές δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν αλλιώς. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο δεν δουλεύει αν δεν μπορούν να ισορροπήσουν την προσφορά και τη ζήτηση» δήλωσε στο Bloomberg ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής Λεονίντ Σάτον.
bob11
Στην Ευρώπη άρχισαν να αντικαθιστούν τα κλιματιστικά με... άχυρο
Μια νέα τεχνολογία σπιτιών με άχυρο για υπερ-μόνωση που εξοικονομούν το 90% από τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη.
Τα σπίτια που ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα υπάρχουν σε μια ποικιλία από σχήματα και μεγέθη, στα οποία περιλαμβάνονται μονοκατοικίες τριών υπνοδωματίων και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου. Πρόκειται για υπερ-μονωμένες, υψηλής απόδοσης, χαμηλής ενέργειας «παθητικές» κατοικίες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμα υλικά που περιλαμβάνουν άχυρο με στόχο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κατασκευής με ρύπους λιγότερο του μηδενός και  λογαριασμό θέρμανσης 90% χαμηλότερο από εκείνο ενός μέσου σπιτιού.
Όπως γράφει το 4green.gr, η βιώσιμη τεχνολογία που έχει εγκατασταθεί στα σπίτια ποικίλλει επίσης σε μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνοντας οροφή με βάσεις φωτοβολταϊκών σε διάφορα μεγέθη, σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων καθώς και αντλίες θερμότητας.
bale house
Ο ισχυρισμός περί μείωσης των λογαριασμών θέρμανσης κατά 90% βασίζεται σε δύσκολα δεδομένα που συλλέγονται από το ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης LILAC στο Λιντς. Σε αυτή την διαδικασία, ο τετράμηνος λογαριασμός θέρμανσης για το χειμώνα για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ανήλθε σε μόλις 15 ευρώ, ενώ για ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο εντυπωσιακά χαμηλό ποσό των 50 ευρώ.
Εκτός από το ολοκληρωμένο έργο LILAC και το ερευνητικό πρόγραμμα "BaleHaus at Bath" που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bath και τώρα εξυπηρετεί το τμήμα φιλοξενίας του πανεπιστημίου, μια ακόμη καινοτομία είναι επίσης σε εξέλιξη στο Μπρίστολ και στην Κορνουάλη και άλλα 50 σπίτια βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού για την περιοχή Μπρίστολ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!