Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018


Ποιος να το έλεγε ότι ο πηλός όχι μόνο τρώγεται, αλλά αποτοξινώνει και τον οργανισμό μας χαρίζοντας υγεία και ευεξία. Πλέον μάλιστα έχει αρχίσει να γίνεται trend στους κύκλους των σταρ του Χόλιγουντ.
Η Σέιλιν Γούντλεϊ, πρωταγωνίστρια της ταινίας Το λάθος αστέρι και Η Τριλογία της Απόκλισης, παρουσιάζει… αποκλίνουσα συμπεριφορά και στην καθημερινότητά της, από τη στιγμή που αποφάσισε να εντάξει στο διαιτολόγιό της τον ταπεινό αλλά θαυματουργό άργιλο. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από αυτόν για τον οργανισμό της. Μάλιστα, φτιάχνει τη δική της οδοντόπαστα από πηλό που μετά καταπίνει άφοβα. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει και άλλοι το παράδειγμά της, όπως η Ζόι Κράβιτς, η κόρη του πασίγνωστου τραγουδιστή Λένι Κράβιτς, που έχει δηλώσει ότι κάποτε έχασε περίπου 20 κιλά τρώγοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα πηλού κάθε μέρα. Η δε ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ και ιδιοκτήτρια των Juice Generation, αλυσίδας juice bar στη Νέα Υόρκη, έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο και ένα ευεργετικό σφηνάκι από άργιλο.
Από πότε χρησιμοποιείται;
Ο πηλός είναι γνωστός εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, με την πρώτη καταγεγραμμένη ιατρική χρήση να εντοπίζεται στην αρχαία Μεσοποταμία. Επίσης, οι γιατροί των Φαραώ τον χρησιμοποιούσαν ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό.
Πώς λειτουργεί;
Κάθε μέρα εισέρχονται στον οργανισμό μας διάφορες τοξίνες από βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο, ο μόλυβδος και το βενζόλιο, τα οποία περιέχονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά: καθαριστικά σπιτιού, μπογιές, υλικά οικοδομών, ακάθαρτο νερό, εντομοκτόνα, επεξεργασμένες τροφές κ.ά. Ο πόσιμος άργιλος περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο κ.λπ., οπότε μόλις εισέλθει στον οργανισμό σε υγρή ή πιο στερεή μορφή, τα ωφέλιμα συστατικά του απορροφώνται όπως ακριβώς και ένα συμπλήρωμα διατροφής. Αφού λειτουργήσει ευεργετικά, αποβάλλεται από τον οργανισμό μαζί με πολλές από τις βλαβερές τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί.
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χρήση του ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις φλεγμονές, αλλά προτείνουν να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην αγορά και χρήση του, αφού για να μας χαρίσει τα οφέλη του θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τυχόν βακτήρια, παράσιτα και ιούς, καθώς επίσης και από υψηλά επίπεδα αρσενικού και μολύβδου. Με άλλα λόγια, ψάξ’ το πολύ καλά και ρώτησε έναν ειδικό πριν τον προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου!

Ο πελάτης ψωνίζει από τα ράφια ό,τι θέλει και μετά βγαίνει από το κατάστημα σαν…κύριος, χωρίς να στηθεί σε κάποια ουρά, αφού δεν υπάρχουν καθόλου ταμεία. Οι κάμερες κατέγραφαν κάθε κίνησή του όσο ψώνιζε και η χρέωσή του γίνεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» και στην ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα του κινητού τηλεφώνου του, την ώρα της εξόδου του από το κατάστημα.
Έτσι ψωνίζουν από σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου οι πελάτες του αυτοματοποιημένου καταστήματος Amazon Go, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο Σιάτλ των ΗΠΑ, μετά από ένα έτος δοκιμών με τη συμμετοχή μόνο εργαζομένων της Amazon. Μολονότι το κατάστημα είναι «πανέξυπνο», οι πελάτες δεν βλέπουν κάποια αισθητή διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα, αν εξαιρέσει κανείς την ανυπαρξία ταμείων.
Το πείραμα της Amazon, της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρείας λιανικού εμπορίου, αναμένεται να έχει μελλοντικά σοβαρό αντίκτυπο στο λιανικό εμπόριο σε όλο τον κόσμο. Μετά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, έρχεται η ώρα και τα φυσικά ψώνια να διευκολυνθούν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ασφαλώς δεν είναι ένα κατάστημα για όσους απεχθάνονται τον «Μεγάλο Αδελφό» και εκείνους που ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι όχι ένα αόρατο μάτι, αλλά πολλά τέτοια μάτια τούς παρακολουθούν συνεχώς. Οι «έξυπνες» κάμερες με υπολογιστική όραση και οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες με τεχνητή νοημοσύνη καταγράφουν κάθε βήμα του πελάτη από τη στιγμή που μπαίνει στο κατάστημα ως τη στιγμή που βγαίνει.
Το «έξυπνο» κατάστημα, ένα μικρό σούπερ-μάρκετ που έχει έκταση 167 τετραγωνικών μέτρων, μαθαίνει αμέσως τι σηκώνει από το ράφι ο πελάτης για να το βάλει στο καλάθι του, τι βάζει πίσω γιατί άλλαξε γνώμη, ακόμη και πόσο ζυγίζουν τα είδη, χάρη σε ειδικές αυτόματες ζυγαριές πάνω στα ράφια. Για να γίνει η χρέωση κατά την έξοδο, ο πελάτης πρέπει, προτού αρχίσει τα ψώνια του, να έχει «κατεβάσει» στο κινητό τηλέφωνό του την ειδική εφαρμογή της Amazon Go.
Η Amazon δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν και πότε θα ανοίξει νέα καταστήματα Go και σε ποιές τοποθεσίες. Διευκρίνισε πάντως ότι προς το παρόν δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τη νέα αυτοματοποιημένη τεχνολογία στα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Whole Foods, την οποία εξαγόρασε αντί 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Αν και η αντιπρόεδρος του Amazon Go Τζιάνα Πουερίνι δήλωσε ότι το νέο κατάστημα δούλεψε μια χαρά κατά την πιλοτική περίοδό του, η νέα αυτοματοποιημένη τεχνολογία έχει και τις δυσκολίες της. Όπως έδειξαν τα τεστ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς, το κατ’ εξοχήν πρόβλημα δημιουργούν τα μικρά παιδιά που συχνά μετακινούν πράγματα από το ένα ράφι στο άλλο, σε λάθος θέσεις, μπερδεύοντας τις κάμερες και τους αισθητήρες!

H νομιμοποίηση της κάνναβης και η υιοθέτηση νόμων για την ιατρική χρήση της μείωσαν τα περιστατικά βίας στις αμερικανικές Πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό, καθώς τα καρτέλ ναρκωτικών χάνουν πλέον τον έλεγχο, αν και μετακινούν την δράση τους σε άλλα εγκληματικά πεδία.
Τα παραπάνω υποστηρίζει αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία, η νομιμοποίηση της ιατρικής χρήσης της κάνναβης στις πολιτείες των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων, έφερε μείωση κατά 13% στα βίαια εγκλήματα. Το μεγαλύτερο μέρος της μαριχουάνας που καταναλώνεται στις ΗΠΑ προέρχεται από το Μεξικό, όπου επτά μεγάλα καρτέλ ελέγχουν το εμπόριο των παράνομων ναρκωτικών.
«Αυτοί οι νόμοι επιτρέπουν στους ντόπιους αγρότες να καλλιεργούν κάνναβη που μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί σε φαρμακεία όπου πωλείται νόμιμα», δήλωσε η οικονομολόγος Evelina Gavrilova, από την συγγραφική ομάδα της μελέτης. «Αυτοί οι παραγωγοί βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό με τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών που πραγματοποιούν λαθρεμπόριο κάνναβης προς τις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, τα καρτέλ έχουν πολύ λιγότερες “δουλειές”».
Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η μείωση των επιπέδων βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά. «Τα καρτέλ ανταγωνίζονται μεταξύ τους», εξήγησε ο Γαβρίλοβα. «Ανταγωνίζονται για την επικράτειά τους, αλλά είναι επίσης εύκολο να κλέψουν το προϊόν από τα άλλα καρτέλ και να το πουλήσουν, κι έτσι πολεμούν μεταξύ τους και για το προϊόν. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες της δράσης τους. Κάθε φορά που εμφανίζεται ιατρικός νόμος για τη μαριχουάνα παρατηρούμε ότι το έγκλημα στα σύνορα μειώνεται επειδή ξαφνικά υπάρχει πολύ λιγότερο λαθρεμπόριο και πολύ λιγότερη βία που σχετίζεται με αυτό».
Ενώ τα μεξικανικά καρτέλ διακινούν λαθραία άλλα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη, η ηρωϊνη και η μεθαμφεταμίνη, πέρα από τα σύνορα, η αγορά κάνναβης είναι η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών στις ΗΠΑ και η αγορά από την οποία τα καρτέλ μπορούν να προσδοκούν τα μεγαλύτερα κέρδη. Το κόστος παραγωγής μίας λίβρας (σσ. περίπου μισό κιλό) κάνναβης στπο Μεξικό είναι περίπου 75 δολάρια, ενώ στη συνέχεια μπορεί να πωληθεί για 6.000 δολάτρια ανάλογα με την ποιότητα.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από αναφορές του FBI και συμπληρωματικά αρχεία ανθρωποκτονιών που καλύπτουν την περίοδο 1994 έως 2012. Διαπίστωσαν ότι μεταξύ των συνοριακών Πολιτειών, η επίδραση της αλλαγής του νόμου ήταν μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια, με μια μείωση κατά 15% στο βίαιο έγκλημα και πιο αδύναμη στην Αριζόνα, όπου σημειώθηκε πτώση 7%. Τα εγκλήματα που επηρεάζονται περισσότερο από την νομιμοποίηση της κάνναβης ήταν η ληστεία, η οποία έπεσε κατά 19% και η δολοφονία, η οποία μειώθηκε κατά 10%. Οι ανθρωποκτονίες που σχετίζονται ειδικά με το εμπόριο ναρκωτικών μειώθηκαν κατά το εντυπωσιακό 41%.
Οι συντάκτες ισχυρίζονται ότι η μελέτη τους παρέχει νέες ιδέες για μεθόδους μείωσης του βίαιου εγκλήματος που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Αλλά η δημοσίευσή της έρχεται την στιγμή που ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Jeff Sessions, καταργεί την πολιτική του Ομπάμα περί του νομικού πλαισίου για την ιατρική μαριχουάνα. «Όταν η επίπτωση στο έγκλημα είναι τόσο σημαντική, είναι προφανώς καλύτερο να ρυθμίσουμε την κάνναβη και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να πληρώνουν φόρους από αυτήν παρά να την καταστήσουν παράνομη», λέει η Γκαβρίλοβα. «Για μένα είναι καθαρό πως πρέπει να είναι νόμιμη και να ελέγχεται και τα έσοδα να πηγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών».
Αλλαγή «μπίζνας» από τα καρτέλ
Περισσότερες από 20 πολιτείες σε όλες τις ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει ιατρικούς νόμους για την κάνναβη μέχρι στιγμής. Σε αυτές, υπάρχει τώρα ένα φαρμακείο κάνναβης για κάθε έξι «κανονικά» φαρμακεία.
Η μελέτη υποδηλώνει ότι η πλήρης νομιμοποίηση της κάνναβηςστο Κολοράντο και στην Ουάσιγκτον θα έχει ακόμη πιο έντονο αντίκτυπο στο εμπόριο ναρκωτικών, καθώς εκεί δημιουργούνται τεράστιες εγκαταστάσεις παραγωγής κάνναβης, απειλώντας περαιτέρω τη θέση των καρτέλ των ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον «Guardian», ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα καρτέλ προσπαθούν τώρα να εισέλθουν στη νόμιμη αγορά κάνναβης στην Καλιφόρνια ανοίγοντας τα δικά τους αγροκτήματα. Άλλα στρέφονται στην εμπορία ανθρώπων και τις απαγωγές για να καλύψουν τα πτωτικά τους κέρδη. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι μερικά καρτέλ προχωρούν σε νέες μορφές καλλιέργειας ναρκωτικών, όπως παράδειγμα η καλλιέργεια παπαρούνας στο Μεξικό, έτσι ώστε να παράγουν την δική τους ηρωίνη αντί να την εισάγουν από το Αφγανιστάν.
Πηγή: topontiki.gr

Οι άνθρωποι που περνάνε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, είναι πιθανότερο να αποστασιοποιηθούν από την παραδοσιακή θρησκεία τους, να θελήσουν να πειραματισθούν με άλλες θρησκείες και αιρέσεις ή ακόμη να γίνουν τελείως άθεοι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία η συχνή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνει τις πιθανότητες ένας χρήστης να νιώσει «απελευθερωμένος» από τη θρησκεία του και να θελήσει να δοκιμάσει κάτι άλλο - ή καμία θρησκεία.

Η μελέτη του κοινωνιολόγου Πολ ΜακΚιούρι του Πανεπιστημίου Μπέιλορ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για την επιστημονική μελέτη της θρησκείας "Journal for the Scientific Study of Religion", με τίτλο «Πειραματιζόμενοι με το Διαδίκτυο και τη Θρησκεία στην Ψηφιακή εποχή», ανέλυσε δειγματοληπτικά στοιχεία για 1.714 άτομα άνω των 18 ετών

Οι συμμετέχοντες είχαν απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου «πόσο συχνά πάτε στην εκκλησία», «πόσες ώρες περνάτε στο Ίντερνετ» και «πιστεύετε ότι όλες οι θρησκείες στον κόσμο είναι εξίσου αληθινές;».

Η βασική διαπίστωση είναι ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο χρόνο χρήσης του Ίντερνετ και στην αντιμετώπιση της θρησκείας. Όσο αυξάνουν οι ώρες στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα ένας άνθρωπος να πιστέψει ότι η δική του θρησκεία δεν είναι η μόνη αληθινή.

Αυτό έχει ως συνέπεια να τείνει κάποιος να αποκοπεί από τη θρησκεία του ή να δημιουργήσει ένα δικής του έμπνευσης πλουραλιστικό θρησκευτικό αμάλγαμα από διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις. Η τάση αυτή διαπιστώθηκε ότι ισχύει περισσότερο για τους νέους από ό,τι για τους μεγαλύτερους και για τους προοδευτικούς περισσότερο από ό,τι για τους συντηρητικούς.

«Στην εποχή μας, εν μέρει επειδή περνάμε τόση ώρα online, είναι πιο πιθανό να νιώσουμε ελεύθεροι περιπλανώμενοι, που μπορούν να πειραματισθούν με μια ποικιλία θρησκευτικών ιδεών, ακόμη και συγκρουόμενων μεταξύ τους, προτού αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε» ανέφερε ο ΜακΚιούρι.

Η βασική αιτία είναι ότι μέσω του διαδικτύου οι άνθρωποι εκτίθενται μαζικά σε μια -αδιανόητη έως πρόσφατα- ποικιλομορφία θρησκευτικών και γενικότερα πνευματικών δογμάτων, απόψεων και τάσεων. Όπως είπε ο ΜακΚιούρι, «το διαδίκτυο είναι το τέλειο έδαφος για την εκκόλαψη νέων ιδεών που υποσκάπτουν τις βεβαιότητες κάποιου».

Μια δεύτερη εξήγηση είναι ότι ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος μπροστά από μία οθόνη, μειώνει το διαθέσιμο χρόνο του για θρησκευτικές δραστηριότητες, ενώ αποσπά γενικότερα την προσοχή του από αυτές. Σύμφωνα με τη μελέτη, ανάλογη 'ανταγωνιστική' επίδραση έχει και ο χρόνος που περνά κανείς μπροστά στην τηλεόραση, μόνο που στην περίπτωση αυτή σπάνια ο θεατής φθάνει σε σημείο να αμφισβητήσει τη θρησκεία του - απλώς προτιμά να δει τηλεόραση αντί να πάει στην εκκλησία!
Τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια στην Ευρώπη
Στην Ισλανδία θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε βιβλίο του Τόλκιν

Είναι ένα τεράστιο νησί με μόλις 300.000 κατοίκους. Στολίζεται από την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το κουκλίστικο Ρέικιαβικ με τα χαριτωμένα σπιτάκια και τη μοντέρνα «ψυχή». Στην ενδοχώρα της απλώνονται μαύρα λιβάδια από λάβα, ηφαίστεια που αχνίζουν, πίδακες καυτού νερού από τα έγκατα της γης, γαλάζιες λίμνες-φυσικά σπα, διαδρομές εκεί που τελειώνει η τεκτονική πλάκα της Ευρασίας και παγόβουνα που «σκάνε» στη στεριά σκορπώντας κομμάτια πάγου που μοιάζουν με διαμάντια πάνω στην μαύρη αμμουδιά. Με άλλα λόγια, είναι ένας προορισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στην Ευρώπη – ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μπορεί να είναι ακριβός από κάθε άποψη, αλλά αξίζει τον κόπο να τον επισκεφθείτε έστω για μία φορά στη ζωή σας.
Διαβάστε περισσότερα – Η Ισλανδία είναι από άλλον πλανήτη 

Στη Λαπωνία θα δεις το μεγαλύτερο υπερθέαμα του ουρανού

Το βόρειο σέλας είναι λόγος να ακολουθήσεις την βελόνα της πυξίδας προς τον ευρωπαϊκό βορρά. Αυτό το μεθυστικό ουράνιο φαινόμενο στολίζει κάθε χειμώνα τον ουρανό της βόρειας Σκανδιναβίας, αυτής της παγωμένης γης που ονομάζεται Λαπωνία και μοιράζεται σε τέσσερις χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία). Το φινλανδικό Ροβανιέμι τον Δεκέμβριο, λόγω των δύο θεματικών πάρκων για τον Άγιο Βασίλη, και η σουηδική Κιρούνα τον Ιανουάριο, λόγω του φεστιβάλ χιονιού, είναι δύο ωραιότατες βάσεις για εξερεύνηση της Λαπωνίας. Από την Κιρούνα, μάλιστα, προτού πάρετε τον δρόμο για τα έρημα χιονισμένα τοπία, όπου νοικιάζονται καλυβάκια για να απολαύσετε το βόρειο σέλας σε όλο του το μεγαλείο, αξίζει να επισκεφθείτε και το Ερευνητικό Κέντρο και Ινστιτούτου Αστροφυσικής, το παλιό ορυχείο και το Εθνικό Πάρκο Abisko για πεζοπορίες και βόλτες με έλκηθρο.
Διαβάστε περισσότερα – 4 παραμυθένιες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη 

Στην Μπριζ θα βρεθείς στην καρδιά του Μεσαίωνα

Προστατευμένη ολόκληρη από την UNESCO ως η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του κόσμου, η βελγική Μπριζ είναι ένα ζωντανό παραμύθι. Τα γοτθικά κτίρια, η πλατεία με τον πύργο, οι μπαρόκ ναοί με τα αναγεννησιακά έργα τέχνης και οι ανεμόμυλοί της ορθώνονται στις όχθες δεκάδων καναλιών όπου σουλατσάρουν κύκνοι. Από το κεντρικό κανάλι ξεκινούν ειδικές βάρκες για περιηγήσεις, στο Markt στην καρδιά της πόλης περνούν ιππήλατες άμαξες, ενώ στα γλυκύτατα café μοσχομυρίζουν οι φρεσκοψημένες βελγικές βάφλες. Μη χάσετε τη λίμνη των Ερωευμένων, τη Minnewater, καθώς και τον πύργο του Ναού της Παναγίας όπου φιλοξενείται και το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που βρίσκεται εκτός Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα – Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ταξίδεψε στην Μπριζ 

Στο Cinque Terre θα ατενίσεις τους πιο πολύχρωμους γκρεμούς

Στις ακτές της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν πέντε ψαροχώρια χτισμένα στην άκρη του γκρεμού, σαν πολύχρωμοι πύργοι λαξευμένοι στα βράχια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Πρόκειται για τους οικισμούς Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza Και Monterosso al Mare, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του μικρά αξιοθέατα. Απέχουν δέκα λεπτά ο ένας από τον άλλον, με το γραφικό τοπικό τρενάκι, ενώ οι δύο πρώτοι ενώνονται μεταξύ τους από το περίφημο Μονοπάτι της Αγάπης, μία περιπατητική διαδρομή στην άκρη των βράχων με μεθυστική θέα.
Διαβάστε περισσότερα – Cinque Terre: Ιταλική ριβιέρα επί πέντε  

Στο Μον-Σεν-Μισέλ θα νιώσεις ότι ζεις σε παραμύθι του Ντίσνεϊ

Μία από τις πιο ιδιαίτερες καστροπολιτείες της Ευρώπης βρίσκεται στη θάλασσα της Νορμανδίας, στον γαλλικό Βορρά. Το Μον Σεν Μισέλ είναι ένα κομμάτι γης που ενώνεται με μια λωρίδα στεριάς με την υπόλοιπη χώρα, αλλά κάθε τόσο η παλίρροια καλύπτει αυτή τη λωρίδα, αποκόπτοντάς το και μετατρέποντάς το σε νησί. Και τι νησί: Μια μεσαιωνική πολιτεία προστατευμένη από τείχη και στολισμένοι με ένα υπέροχο γοτθικό αβαείο και σοκάκια στα οποία ηχούν ακόμα οι απλές των αλόγων. Μάλιστα, από την περιοχή του Beauvoir, στις αντικρινές ακτές, μπορείτε να φτάσετε κι εσείς στην Καστροπολιτεία με τέτοιες άμαξες, για να νιώσετε όντως ότι… φτάνετε στο Κάστρο του Ντίσνεϊ.
Διαβάστε περισσότερα – Οι πιο παραμυθένιες γαλλικές πόλεις 
in2life.gr
Νέο Honda Civic Type R: Απολαυστική οδηγική εμπειρία 
Το νέο Honda Civic Type R είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση του γνωστού ιαπωνικού αυτοκινήτου. Απευθύνεται στη μικρή ομάδα οδηγών που εκτός από την οικονομική άνεση πρέπει να κατέχουν και την τέχνη της γρήγορης οδήγησης.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του ιαπωνικού μοντέλου υψηλών επιδόσεων που εισάγεται και στην Ελλάδα: Κατασκευασμένο εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία hot hatch. Ειδική ρύθμιση πλαισίου, αναρτήσεων και συστήματος διεύθυνσης που μεγιστοποιεί τη μεταφορά ισχύος και την ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες. Μυώδης αεροδυναμική σχεδίαση για σπορ επιδόσεις. Κινητήρας VTEC TURBO 2.0 και μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένα για ευελιξία και συναρπαστικές επιδόσεις. Νέα και αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης (driving modes) προσφέρουν στο Civic Type R απαράμιλλη χρηστικότητα. Το ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο που έχει περάσει από την πίστα του Nürburgring Nordschleife. Σπορ, αεροδυναμική και προηγμένη καμπίνα, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά NVH και κορυφαία ευρυχωρία.    


Ειδικότερα, ένα νέο βολάν μονής μάζας σε συνδυασμό με το  εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο μειώνει την αδράνεια του συμπλέκτη κατά 25%, και συνδυάζεται με μικρότερη τελική σχέση μετάδοσης κατά 7% για βελτιωμένη απόκριση κατά την επιτάχυνση. Ένα ελαφρύ, άκαμπτο αμάξωμα – προϊόν καινοτόμων, νέων τεχνικών σχεδιασμού & κατασκευής – συμπληρώνει το χαμηλότερο κέντρο βάρους και το νέο προηγμένο σύστημα ανάρτησης, συμβάλλοντας στη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος. Το προηγμένο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα διπλού άξονα Dual-Axis Strut μειώνει τη ροπή διεύθυνσης κατά την επιτάχυνση, βελτιώνει το στρίψιμο στο όριο και την αίσθηση του τιμονιού. Η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων του Type R βελτιώνει την οδηγική άνεση και την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Το σύστημα διεύθυνσης – κρεμαγιέρα με δύο πινιόν, μεταβλητού λόγου και με ηλεκτρική υποβοήθηση (Dual-Pinion Variable-Ratio Electric Power Steering) είναι νέο στο Type R, παρόμοιο με αυτό του στάνταρ Civic, αλλά με βελτιστοποιημένο μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού για να επιτυγχάνεται πιο άμεση απόκριση και αίσθημα ασφάλειας στις υψηλές ταχύτητες.

Η μέγιστη ισχύς από τον βελτιστοποιημένο και πιο πολιτισμένο κινητήρα 2.0 VTEC TURBO είναι 320 ίπποι στις 6.500 σ.α.λ., και η μέγιστη ροπή 40,6 χλγμ. από 2.500 σ.α.λ. έως τις 4.500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,7 ΄΄και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 272 χλμ./ώρα, που σημαίνει ότι είναι το πιο γρήγορο, και με την καλύτερη επιτάχυνση μοντέλο στην κατηγορία του. Επίσης, είναι το ταχύτερο Type R που έχει περάσει ποτέ από το Nürburgring Nordschleife με χρόνο γύρου 7: 43.8.

Το Type R διαθέτει μεγαλύτερη σειρά προγραμμάτων οδήγησης, προσθέτοντας μία ρύθμιση ‘Comfort’ στο στάνταρ ‘Sport’ και στο ‘+R’ mode που προορίζεται για την αγωνιστική πίστα. Όλα προσαρμόζουν την ενδοτικότητα της ανάρτησης, τη γεωμετρία διεύθυνσης και την απόκριση του γκαζιού του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις απαιτήσεις (on demand). Συγκριτικά με το προηγούμενο Type R, η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δυνάμεων απόσβεσης κάθε προγράμματος προσφέρει τώρα μεγαλύτερη χρηστικότητα σε μεγαλύτερη ποικιλία οδικών συνθηκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Comfort mode προσφέρει υψηλό βαθμό ενδοτικότητας, μαζί με πιο ομαλή απόκριση διεύθυνσης.

Φαρδύτερο, μακρύτερο και χαμηλότερο από όλους τους προκατόχους του, έχει μικρότερους προβόλους και μυώδεις, στιβαρές γραμμές. Το ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει ένα λείο κάτω τμήμα αμαξώματος, εμπρός ‘air curtain’, λεπτή πίσω πτέρυγα και γεννήτριες στροβιλισμών, τα λεγόμενα vortex generators στο πίσω άκρο της γραμμής οροφής. Αυτά τα χαρακτηριστικά πετυχαίνουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνωσης και αντίστασης στην κατηγορία, προσφέροντας ανώτερα επίπεδα ευστάθειας στις υψηλές ταχύτητες. Τα επίπεδα ποιότητας, άνεσης και θορύβων έχουν βελτιωθεί αισθητά στο εσωτερικό. Η παραγωγή του νέου Type R ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 στη Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – παγκόσμιο κόμβο παραγωγής της δέκατης γενιάς του Civic hatchback.
9 τρόποι για να δείχνετε νεότεροιΚοιμηθείτε καλά

Επτά με οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδας σας και να σας κάνουν να φαίνεστε πιο νέοι από ποτέ. Μην τον υποτιμάτε λοιπόν, μπορεί να σας ανανεώσει – κυριολεκτικά.

Υγιή δόντια

Ένα λευκό και υγιές χαμόγελο δίνει… χρόνια. Πέρα από την στοματική σας υγιεινή, φροντίστε να αποφεύγετε τροφές που «λεκιάζουν» τα δόντια όπως το κόκκινο κρασί, ο καφές και τα αναψυκτικά τύπου κόλα.

Υγιές σώμα

Η άσκηση βελτιώνει την υγιή κυκλοφορία του αίματος, κάτι που επιτρέπει στο δέρμα να φαίνεται στα καλύτερά του.

Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού

Οι αλμυρές τροφές μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση νερού και σε πρησμένη όψη –ιδιαίτερα στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τρώτε τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται υγιή πρέπει να αρχίσετε από τα βασικά, ήτοι σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης για τη διατήρηση της φυσιολογικής παραγωγής μαλλιών.

Και συγκεκριμένες βιταμίνες

Η ικανότητα του δέρματος να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία που το «γερνά», στηρίζεται σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Είναι σημαντικό λοιπόν να λαμβάνετε από τη διατροφή σας βιταμίνες Α, C και D που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Προσοχή στο στρες

Το στρες δεν σας κάνει μόνο να αισθάνεστε άσχημα εσωτερικά, αλλά φαίνεται και στην εξωτερική εμφάνιση, ενεργοποιώντας φλεγμονώδεις διαδικασίες στο δέρμα που μπορούν να επιδεινώσουν παθήσεις όπως η ψωρίαση, η ακμή και το έκζεμα.

Κάντε σεξ

Κανόνας. Περισσότερο σεξ, περισσότερη υγεία, περισσότερο νέοι. Κάποιες μάλιστα έρευνες λένε πώς το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα «κόβει» μέχρι και δέκα χρόνια από την εμφάνιση.

Κόψτε το κάπνισμα

Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - ενεργητικό ή παθητικό- αφού το κάπνισμα καταστρέφει… σημαντικά την ομορφιά, γερνώντας πρόωρα το δέρμα.
Στα άδυτα της διασκέδασης της Silicon Valley
Η ελίτ της βιομηχανίας της τεχνολογίας του Σαν Φρανσίσκο όταν θέλει να χαλαρώσει διαλέγει ιδιαίτερα μέρη στα οποία δεν μπορεί να έχουν πρόσβαση οι κοινοί «θνητοί»
Το club Battery, που άνοιξε σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, είναι μια λέσχη αποκλειστικά για μέλη. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του πρώην κοινωνικού δικτύου Bebo (το οποίο αποκτήθηκε από την AOL για 850 εκατομμύρια δολάρια) και φιλοξενεί τους ισχυρούς της Silicon Valley όταν θέλουν να χαλαρώσουν σε έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο.
Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται σε 2.400 δολάρια ενώ το club θέτει μετά τις 6 το απόγευμα μια ιδιότυπη «ηλεκτρονική απαγόρευση» ζητώντας από τα μέλη του να απομακρύνουν κινητά και τα laptops.
Το Business Insider παρουσιάζει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον χώρο.
the-batterys-wine-cellar-has-600-labels-from-around-the-world-and-the-full-service-restaurant-serves-cal-mediterranean-cuisine.jpg
the-membership-which-costs-upwards-of-2000-a-year-provides-entry-to-the-clubs-luxurious-quarters-as-well-as-access-to-a-variety-of-events-including-book-signings-private-lectures-and-concerts.jpg
the-battery-is-an-exclusive-members-only-club-that-caters-to-some-of-san-franciscos-most-elite-residents.jpg
questlove-snoop-dogg-deadmau5-and-hosier-have-all-given-exclusive-performances-at-the-venue.jpg
one-of-the-bathroom-areas-features-seven-doors-depicting-the-seven-deadly-sins.jpg
inside-one-of-the-bars-is-a-secret-room-located-behind-a-bookcase-when-you-touch-a-specific-statue-the-bookcase-swings-open-on-a-motorized-door-revealing-a-room-filled-with-acoustic-instruments.jpg
in-keeping-with-the-clubs-ethos-the-battery-has-an-electronics-curfew-which-hits-at-6-pm-when-members-are-asked-to-put-away-their-cellphones-and-laptops.jpg
aside-from-the-members-only-spaces-inside-the-battery-also-has-a-boutique-hotel-with-fourteen-guest-rooms-some-of-which-command-as-much-as-1000-a-night.jpg
currently-the-battery-has-nearly-5000-members.jpg
each-summer-the-club-hosts-a-multi-day-getaway-in-mendocino.jpg
events-arent-strictly-limited-to-the-club-either-the-battery-has-featured-events-like-racing-professional-race-cars-at-a-race-car-track-and-learning-how-to-play-polo-at-a-polo-field.jpg
while-the-club-doesnt-reveal-its-members-it-typically-attracts-influential-players-in-the-tech-industry-including-entrepreneurs-and-top-venture-capitalists.jpg
the-venue-is-equipped-with-an-on-site-gym-that-offers-boot-camps-guided-meditation-personal-training-and-massage-services.jpg


Το ξέρουμε ως «τυλιχτό» ή πιο κοινώς, «πιτόγυρο» και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των Ελλήνων, αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Φαίνεται ότι οι σεφ στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ζήλεψαν τη δόξα του πιτόγυρου και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την ιαπωνική εκδοχή του.
Το ιαπωνικό «τυλιχτό» αποτελείται από μια πίτα από ramen, δηλαδή, σταρένια ζύμη για noodles, μέσα στην οποία μπαίνουν κομμάτια από τηγανητό κοτόπουλο, noodles, λαχανικά και κάποιες σος.

Η ονομασία του ιαπωνικού πιτόγυρου είναι Milky Way, δηλαδή, Γαλαξίας και δείχνει χορταστικό, ωστόσο, δεν είμαστε και πολύ σίγουροι ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το παραδοσιακό τυλιχτό. Ίδωμεν…
Πηγή: topontiki.gr

Το Instagram διαθέτει πλέον ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν ενθουσιάζει και ιδιαίτερα τους χρήστες.
Πλέον, στα μηνύματα φαίνεται εάν είναι ενεργός ο χρήστης και πριν πόση ώρα έστειλε κάποιο μήνυμα. Θυμίζει δηλαδή το Messenger και δίπλα στο όνομα του χρήστη γράφει «Ενεργός τώρα», «Ενεργός πριν μια ώρα» κ.ο.κ.
Εάν θέλετε να «κρυφτείτε» από τους φίλους σας στο Instagram και να μην γνωρίζουν πότε ήσασταν ενεργός, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε στις ρυθμίσεις.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις/ Options
  • Πηγαίνετε στο Εμφάνιση Κατάστασης Δραστηριότητα/ Show Activity Status
  • Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση σε «Off»
Κάνοντας αυτή τη διαδικασία, βέβαια, δεν θα ξέρετε ούτε πότε οι φίλοι σας ήταν ενεργοί.

Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν διάσπαρτα σε ένα απομονωμένο σπήλαιο στην Ιρλανδία.  Τα κόκαλα βρήκε ένας άνδρας ο οποίος αποφάσισε να διασχίσει το σπήλαιο. Μόλις αντίκρισε το θέαμα κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν αποτελούν απόδειξη ενός εγκλήματος που έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα. Αντίθετα, επιβεβαίωσαν πως μερικά από τα οστά χρονολογούνται από το 3.600 π.Χ., σύμφωνα με τους Irish Times.
Οι επιστήμονες του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιρλανδίας ανέλυσαν το εύρημα σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε ενήλικες και παιδιά. Όπως παράλληλα εξήγησαν, μάλλον τοποθετήθηκαν στη σπηλιά στο πλαίσιο ενός τελετουργικού αντί για τον τόπο ταφής τους.
«Μονάχα ένα πολύ μικρό κομμάτι σκελετού βρέθηκε εκεί γύρω», αναφέρει η Marion Dowd, μία εκ των αρχαιολόγων που συμμετείχε την έρευνα, ενώ συμπλήρωσε πως δίπλα από τα οστά βρέθηκαν και κομμάτια χαλαζία.
Να σημειωθεί πως το εν λόγω σπήλαιο βρίσκεται στο βουνό Ben Gorm στο δυτικό τμήμα της χώρας.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απομονωμένο μέρος και σίγουρα γι′ αυτό το επέλεξαν αυτοί που τοποθέτησαν τα οστά», τόνισε μιλώντας στους Irish Times ο επικεφαλής της έρευνας Michael McDonagh. Τα κόκαλα θα μεταφερθούν μάλλον στο Εθνικό Μουσείο αλλά δεν θα εκτεθούν στο κοινό.
Τη σημασία της ανακάλυψης επισήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!