Δευτέρα 2 Απριλίου 2018


H μακρά περίοδος νηστείας πλησιάζει προς το τέλος της και πλέον λίγες ημέρες χωρίζουν τους νηστεύοντες και μη από το τραπέζι με τη μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά και όλα τα καλούδια του πασχαλινού τραπεζιού. Γιατί παχαίνουμε κατά τη νηστεία; Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τη Μεγάλη Εβδομάδα; Τι πρέπει να φάμε και τι να αποφύγουμε μετά τη νηστεία ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα; Πώς μπορούμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος ή να χάσουμε το βάρος που πήραμε κατά τη νηστεία;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι με ειδικότητα στις διατροφικές διαταραχές, Κική Γούτα και Παναγιώτα Καρακασίδου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «στη διατροφή μας όλα επιτρέπονται, αν είναι μέσα σε λογικά πλαίσια και όλα απαγορεύονται, όταν ξεφύγουν από τα πλαίσια της λογικής».
Γιατί παχαίνουμε κατά τη νηστεία;
«Η νηστεία είναι μια περίοδος κατά την οποία συνήθως γίνεται κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αμυλούχων τροφών (π.χ. πατάτες, μακαρόνια, ρύζι και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα), που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους. Παρατηρείται, επίσης, έλλειψη ποικιλίας και ισορροπίας στη διατροφή των νηστευόμενων μιας και εγκλωβίζονται σε συγκεκριμένες τροφές. Έτσι οδηγούμαστε σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που βρίσκονται σε ζωικές τροφές, όπως η βιταμίνη D (κρόκος αυγών, λιπαρά ψάρια, κρέας) , η ριβοφλαβίνη (υπάρχει κυρίως σε ζωικά προϊόντα) καθώς επίσης και ο σίδηρος, το ασβέστιο, το ιώδιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Πρέπει να επισημανθεί ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή το διαιτολόγιο των ευπαθών κατηγοριών, όπως υπερήλικες, εγκυμονούσες ή θηλάζουσες, παιδιών, εφήβων, αθλητών και ασθενών. Η μειωμένη πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό, κακή ανάπτυξη και εξασθένηση του ανοσοποιητικού» επισημαίνει η κ. Γούτα.
Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή της Μεγάλης Εβδομάδας;
Φτάνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε και αυξάνεται ο αριθμός αυτών που νηστεύουν, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Γιώτα Καρακασίδου συμβουλεύει:
*Συνδυάστε πρωτεϊνούχες τροφές για την κάλυψη των απαραίτητων αμινοξέων. Υπάρχουν διατροφικές ανησυχίες σχετικά με τις φυτικές τροφές, που είναι χαμηλότερες σε ποσότητα και ποιότητα πρωτεΐνης, σε σύγκριση με τα ζωικά τρόφιμα. Οι νηστεύοντες μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τους μέσω συνδυασμών των διαφόρων πηγών φυτικών πρωτεϊνών. Συνδυάστε: ή όσπρια με δημητριακά (ρύζι, πλιγούρι, φαγόπυρο, κινόα, κ.λπ.) ή όσπρια με ξηρούς καρπούς, σουσάμι, ταχίνι ολικής και σπόρους (ηλιόσπορους, λιναρόσπορο, κ.λπ.).
*Καταναλώστε τροφές με τα απαραίτητα ω3 λιπαρά οξέα. Η διατροφή όσων νηστεύουν περιέχει πολλά ω6 λιπαρά οξέα σε βάρος των ω3 λιπαρών οξέων, γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε ω3, όπως π.χ. λιναρόσπορο, καρύδια, αβοκάντο, σουσάμι, ταχίνι ολικής κ.λπ.
*Εξασφαλίστε τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β κάθε μέρα. Σε όσους νηστεύουν, συχνά παρατηρείται έλλειψη στη βιταμίνη B12 -διότι αυτή υπάρχει κυρίως σε ζωικές τροφές- που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος και για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η παρουσία της με τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο ενισχύουν την απορρόφηση του σιδήρου. Καλές φυτικές πηγές Β12 είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, το γάλα σόγιας κ.ά.
*Δώστε σημασία στις πηγές διατροφικού σιδήρου για την αποφυγή αναιμίας. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι φακές, τα φασόλια, ο αρακάς, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πολύ καλές πηγές μη-αιμικού σιδήρου (που δεν προέρχεται δηλαδή από ζωικές τροφές). Ο συνδυασμός αυτών των τροφών με τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β12 και C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επαρκή κάλυψη του οργανισμού.
*Προσθέστε βιταμίνη C στη διατροφή σας για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου. Ο συνδυασμός των τροφών, που αναφέραμε ως πηγές σιδήρου με μία πηγή βιταμίνης C, όπως είναι τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, επιτυγχάνει πολύ καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.
*Να θυμάστε τη σημασία του ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμμετέχει στην αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων του σώματός μας και, επιπλέον, έχει σημαντική δράση για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και για το νευρικό σύστημα. Πηγές ψευδαργύρου είναι: τα καρύδια, τα κάσιους, τα φασόλια, τα κουκιά,η φάβα, το φύτρο σιταριού,το κάρδαμο κ.λπ.
*Καταναλώστε τροφές με ασβέστιο για την αποφυγή οστεοπόρωσης. Τροφές με ασβέστιο δεν υπάρχουν μόνο στα γαλακτοκομικά, αλλά και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως μπρόκολο, λάχανο, σπανάκι, αμύγδαλα, καρότα, τα εμπλουτισμένα με ασβέστιο δημητριακά πρωινού.
Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μετά τη νηστεία;
Η απότομη πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης και η ξαφνικά μεγάλη ποσότητα τροφής και ποτού μετά τη νηστεία μπορεί να οδηγήσουν στο νοσοκομείο, επισημαίνει, από την πλευρά της, η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κική Γούτα.
«Οι πρωτεΐνες είναι τα κύρια συστατικά του κρέατος. Κατά τη διάσπασή τους δημιουργούνται αμινοξέα, τα οποία, με τη σειρά τους, διασπώνται σε άλλα στοιχεία, ένα από αυτά είναι η αμμωνία. Κατά τη διάσπασή τους απελευθερώνεται αμμωνία, η οποία αποβάλλεται από τα ούρα με τη μορφή της ουρίας. Για να απελευθερωθεί η ουρία, ο οργανισμός χρησιμοποιεί κάποια ένζυμα. Η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών κατά τη νηστεία μειώνει τα ποσοστά έκκρισης αυτών των ενζύμων, αφού δεν τα χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες. Η απότομη και υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφίμων οδηγεί το σώμα μας σε αδυναμία διαχείρισης του πλεονάσματος της αμμωνίας. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα δεν προλαβαίνει να αυξήσει την έκκριση των ενζύμων αυτών, με αποτέλεσμα να διαχέεται η περίσσεια αμμωνίας στο αίμα και όχι να αποβάλλεται. Συνέπεια όλων αυτών, η δυσπεψία και η τοξικότητα» εξηγεί η κ. Γούτα.
«Η γρήγορη κατανάλωση της τροφής οδηγεί σε γρήγορη και όχι σωστή μάσηση της τροφής. Η αδυναμία προσεκτικού μασήματος μπορεί να βλάψει την πέψη και να περιορίσει την αποδοτικότητα των άλλων στοιχείων της πεπτικής διαδικασίας. Η πέψη ξεκινάει από το στόμα. Η καλά μασημένη τροφή θα διευκολύνει τη χώνεψη και την αποφυγή δημιουργίας αερίων στα έντερα καθώς και το φούσκωμα στο στομάχι. Η πόση μεγάλης ποσότητας υγρών με το γεύμα οδηγεί σε διάλυση των εκκριμάτων (οξύ, πεπτικά ένζυμα και τη χολή), που είναι υπεύθυνα για την πεπτική διαδικασία. Έτσι μειώνεται η αποδοτικότητα και δυσκολεύει την πεπτική διαδικασία» προσθέτει η κ. Γούτα, αναφερόμενη στις άλλες αιτίες κακής πέψης.
Πώς θα επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος ή πως θα χάσουμε το βάρος που πήραμε κατά τη νηστεία;
Οι συμβουλές που δίνουν οι διατροφολόγοι για να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος ή για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε κατά τη νηστεία είναι:
*Τα πολλά και μικρά γεύματα, ξεκινώντας πάντα από το πρωινό, είναι σημαντικά. Είναι σημαντικό να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια από τις πρώτες ώρες της ημέρας μας. Αυτό θα μας οδηγήσει με μια μέρα με αυξημένη διάθεση, δημιουργικότητα και διαύγεια. Τα ενδιάμεσα γεύματα όσο και αν μας απασχολούν και συνήθως τα ξεχνούμε θα πρέπει να γίνονται. Το σώμα μας δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να μας ζητήσει τροφή, θα πρέπει να του τη δώσουμε πριν εξαντληθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Ένα φρούτο, ένας χυμός θα μπορέσει να μας καλύψει.
*Μην παραλείπετε γεύματα με τη δικαιολογία ότι «θα δειπνήσω το βράδυ ή θα φάω αρκετά το μεσημέρι». Απλά αλλάξτε θέση στα γεύματά σας βάζοντας το βραδινό σας στην θέση του μεσημεριανού.
*Στο πιάτο πρέπει να υπάρχει πάντα σαλάτα. Τα λαχανικά, ωμά ή βραστά, περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς λίπος και μας χορταίνουν, επίσης λόγω των άπεπτων φυτικών ινών που περιέχουν βοηθούν στη μη αφομοίωση μέρους του λίπους του γεύματος που καταναλώνουμε.
*Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Δεχτείτε να είστε ο οδηγός, έτσι δεν θα καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
*Κινηθείτε, είναι ευκαιρία να περπατήσετε και να χορέψετε.
*Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο διατροφής. Έτσι θα ξέρετε τι καταναλώσατε, πότε, γιατί και σε τι ποσότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τα λάθη της διατροφής σας και να τα διορθώσετε εγκαίρως. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να φάτε τις ημέρες αμέσως μετά τα γιορταστικά τραπέζια σαν κύριο γεύμα μια σούπα, όπως χορτόσουπα ή ντοματόσουπα ή μανιταρόσουπα. Οι σούπες αυτές, λόγω των συστατικών τους, βοηθούν τον οργανισμό μας να ενυδατωθεί (έχει αφυδατωθεί λόγω της κατάχρησης της ζάχαρης και του αλκοόλ) και να αποβάλλει τις τοξίνες που έχει επιφορτιστεί εξαιτίας των καταχρήσεων.

Λίγο η άνοιξη, λίγο οι ορμόνες, λίγο τα ρούχα που λιγοστεύουν λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, ανθίζουν τα λουλούδια και μαζί «ανθίζει» και η απιστία. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή «φουντώνει» η ερωτική επιθυμία, παραμερίζοντας αναστολές και ηθικούς φραγμούς.
Σε μια μετανάλυση πολλών ερευνών για τη λίμπιντο, που έκανε το Πανεπιστήμιο Harvard, φάνηκε πως οι οργασμοί των ανθρώπων διπλασιάζονται την περίοδο της άνοιξης συγκριτικά με τον χειμώνα. Το εύρημα «κέντρισε» τους Έλληνες ειδικούς, που θέλησαν να κάνουν ανάλογη μελέτη.
«Την παρατήρηση αυτή θελήσαμε να τη συγκρίνουμε με τον βαθμό απιστίας στις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων. Η έρευνα πεδίου institutionalized πήρε στοιχεία από μια δεξαμενή περιστατικών του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε μια περίοδο ενός έτους, από τον Μάρτιο του ‘17 έως και τον Μάρτιο του ‘18. Συμμετείχαν 1000 άνδρες, ηλικίας από 25 έως 55 ετών, που επισκέφθηκαν το κέντρο μας και συμπλήρωσαν ανώνυμα ερωτηματολόγια καταγραφής της σεξουαλικής απιστίας. ISF 5 INDEX OF SEXUAL FIDELITY
Η βαθμολόγηση της απιστίας είχε σκορ από 0 έως 10, ανάλογα με το πόσες φορές απίστησαν σε μια περίοδο έξη μηνών. Το σκορ απιστίας έδειξε πως η χειμερινή περίοδος κινήθηκε από 0 έως 3, ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι από 6 έως 10», μας λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Dubai Center of Andrology και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Τι έδειξε η ελληνική μελέτη
Πιο ειδικά η περίοδος Μαρτίου – Μαΐου είχε μέσο σκορ απιστίας διπλάσιο από την περίοδο Σεπτεμβρίου – Ιανουαρίου και κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από την περίοδο του θέρους Ιουνίου – Αυγούστου.
Άρα η άνοιξη είχε σαφώς μεγαλύτερο βαθμό απιστίας από όλους τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Διπλάσιος βαθμός από τον χειμώνα και κατά ένα τρίτο μεγαλύτερος από το θερινό ηλιοστάσιο.
Συμπερασματικά η άνοιξη νίκησε τον χειμώνα με μεγάλη διαφορά και το καλοκαίρι με σημαντική διαφορά, όχι όμως και διπλάσια.
Ποιοι είναι, όμως, οι βιολογικοί και οι κοινωνικοί λόγοι, που ευνοούν την απιστία των ανθρώπων την περίοδο αυτή, κατά τον ειδικούς;
«Η απλή παρατήρηση στη φύση δείχνει πως φυτά και ζώα τον χειμώνα πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Το παράδειγμα της αρκούδας είναι το πιο γνωστό, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι φυσιοδίφης, για να δεις πως τα φυτά χάνουν την πρασινάδα και τα λουλούδια τους τον χειμώνα και τα βρίσκουν την άνοιξη», λέει από την πλευρά του ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας.
Η φύση έχει προβλέψει να κάνει οικονομία δυνάμεων τους σκληρούς μήνες του χειμώνα και να ξαναδίνει την απαραίτητη φλόγα ζωής τους μήνες που θεωρούνται ασφαλείς για τη ζωή και για την αναπαραγωγή.
Ακόμα και στην Αρκτική μπορείς να δεις τα σκουλήκια να γίνονται πεταλούδες για μια μόνο μέρα, όταν ζεσταίνει ο καιρός… Αυτό το είδος σαρανταποδαρούσας ξυπνά, ερωτεύεται και αναπαράγεται μόνο για 24 ώρες, με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη.
«Άρα η φύση είναι ουσιαστικά ο βασικός «ένοχος» για την οργιαστική διάθεση φυτών, ζώων και ανθρώπων την περίοδο της άνοιξης», εξηγεί ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
Και συνεχίζει:
«Η φύση, επίσης, έχει προβλέψει στο ανθρώπινο είδος η σύλληψη να γίνεται άνοιξη και η γέννηση αρχές του χειμώνα, οπότε η ασφάλεια του οίκου θα συνυπάρχει με τα Χριστούγεννα και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος, θεϊκό σχεδόν, στη γέννηση ενός κανονικού μωρού, με τη γέννηση του θεϊκού μωρού.
Επιπλέον η άνοιξη βιολογικά ευνοεί την ανδρική σπερματογένεση, σε αντίθεση με τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, που θεωρούνται καταστροφικοί για το σπέρμα. Οι όρχεις είναι ανατομικά σχεδιασμένοι εκτός της σωματικής κοιλότητας, για να έχουν πάντα έναν φυσικό κλιματισμόν με θερμοκρασία λιγότερη από αυτήν του σώματος».
Στα εύκρατα κλίματα, όπου οι θερμοκρασίες είναι σταθερές, όπως στον Ισημερινό, οι κάτοικοι ασχολούνται με τον έρωτα και με τη ζωή πολύ περισσότερο από τις βόρειες χώρες, που ζουν σε παγωμένα κλίματα με «παγωμένα» συναισθήματα.
Το φως της άνοιξης, η μέρα που μεγαλώνει, τα χρώματα της φύσης, όλα αυτά επηρεάζουν τις ορμόνες της χαράς και της επιθυμίας και συνηγορούν στην ερωτική ζάλη, που «τρελαίνει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου εξηγούν ότι η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη είναι ορμόνες που επηρεάζονται από το φως και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οδηγώντας την επιθυμία για έρωτες και πάθη στα ύψη.
Η Ανάσταση στο χριστιανικό Πάσχα δεν είναι τυχαίο που συνδέεται με την άνοιξη και όχι με τον χειμώνα ή με το καλοκαίρι, λένε χαρακτηριστικά. Ανάσταση ζωής σημαίνει και ανάσταση της ορμής για ζωή. Άρα και απιστία, που, έτσι κι αλλιώς, συνοδεύει την αμαρτωλή φύση του ανθρώπου.
«Δυο εντολές είναι οι πιο σημαντικές στην εξέλιξη του ανθρώπου. Το ου φονεύσεις και το ου μοιχεύσεις. Και δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο παραβιάζονται κατ΄εξακολούθηση. Όποιος έχει ακούσει τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά της οργιαστικής μελωδίας που συμβολίζει την άνοιξη, σε σχέση με όλες τις άλλες εποχές… Τα οπιοειδή του εγκεφάλου αυξάνονται δραματικά με την αλλαγή θερμοκρασίας που συνοδεύει την άνοιξη.
Ο εγκέφαλος εδώ και εκατομμύρια χρόνια είναι ελεγχόμενος από τις ουσίες αυτές, που εκφράζονται στα πρωτόγονα τμήματά του: υποθάλαμος, ρινεγκέφαλος, αμυγδαλή, που ελέγχουν τις πρωτόγονες, πλην φυσικές επιθυμίες του ανθρώπου.
Η θερμοκρασία των ωαρίων καθορίζει το φύλο των ερπετών και δεν είναι απίθανο να συμβαίνει το ίδιο και στον άνθρωπο», διευκρινίζει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η σύγχρονη μοριακή βιολογία ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί την θερμοκρασία ωρίμανσης και πολλαπλασιασμού στην εξωσωματική γονιμοποίηση των γονιμοποιημένων ωαρίων σε τεχνητό περιβάλλον. Άρα είναι πολύ πιθανό πως, χωρίς να συνειδητοποιούμε αυτές τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αυτές μας επηρεάζουν πέραν των βουλητικών και νοησιαρχικών μας απόψεων.
Ο κ. Φλιάτουρας δίνει μία, ακόμη, διάσταση του φαινομένου «εαρινή απιστία»: «Η πορνογραφική φύση του ανθρώπου, σαν έτοιμη από καιρό, με τις πρώτες ακτίνες του φωτός βλέπει τα πρώτα σημάδια του έρωτα στα διάφανα και ελαφρά φορέματα, που με δυσκολία κρύβουν τους χυμούς των σωμάτων, που ξεχειλίζουν όπως το μέλι από τους πόρους της κερήθρας, προκαλώντας τους πόθους των χειμερινών ναρκωμένων αισθήσεων, μεταμορφώνοντάς τις σε παραισθήσεις και ακολασίες, που αυξάνουν δραματικά την διάθεση για απιστία».
Αξίζει να τονιστεί ότι τα πάθη «φουντώνουν» από τα εμπόδια και πεθαίνουν όταν αυτά εκλείψουν. Για τον λόγο αυτό ίσως οι παράνομες σχέσεις θα είναι πάντα στη προτίμηση των κανονικών πιστών στα λόγια, και φανατικά άπιστων στη πράξη…
Πηγή: iatrodedia

Ένα εναλλακτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το παρατσούκλι anti-facebook έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τον τελευταίο μήνα, αφού από 200.000 downloads ξεπέρασε στο App Store της Apple τα 4 εκατομμύρια σε λίγες μόνο ημέρες.
Το Vero, όπως ονομάζεται, ανήκει στον Αϊμάν Χαρίρι, γιο του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου και δισεκατομμυριούχου, ενώ μετά τις αποκαλύψεις κατά του Facebook υπόσχεται ότι θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται αρχεία, χωρίς να εκμεταλλεύεται τα δεδομένα τους με σκοπό το κέρδος.
Μάλιστα, φαίνεται πως το Vero αναμένεται να γίνει συνδρομητικό, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ωστόσο, παραμένει δωρεάν για τους χρήστες που θα το κατεβάσουν και θα κάνουν το προφίλ τους τώρα.
Ο Χαρίρι που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι. Κληρονόμησε και ανέλαβε τη διοίκηση της κατασκευαστικής του πατέρα του, από την οποία αποχώρησε το 2013.
«Στην πατρίδα μου, το γεγονός πως οι γονείς μας, μας άφησαν μια περιουσία δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για επικρίσεις» σημειώνει και προσθέτει πως ο ίδιος αποτελεί ανοιχτό βιβλίο για όποιον θέλει να τον ρωτήσει και να μάθει για εκείνον το παραμικρό.
Λαχταριστά ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι
Πασχαλινή Σαλάτα

Υλικά: 1 μαρούλι, 12 ντοματίνια, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, 4 αυγά βαμμένα κομμένα στα 4, 4 πατάτες βρασμένες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε και αυτά στη σαλατιέρα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις πατάτες στη σαλάτα μας. Κόβουμε κάθε ντοματίνι στα 4 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά. Τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα μας. Σε κάθε αυγό βάζουμε λίγο πιπεράκι. Βάζουμε αλάτι και ελαιόλαδο στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Συνταγή από εδώ.


Αυγά μιμόζα

Υλικά: 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ.σ. ξίδι, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 1/2 κ.γ. μουστάρδα με απαλή γεύση, αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα: 2 κ.γ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση: Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό. Για να αποφύγουμε να σπάσουν τα αυγά κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε ξίδι στο νερό. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε 12 λεπτά. Βγάζουμε τα αυγά από τη φωτιά και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Όταν τα αυγά κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια. Τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Καλό θα είναι να βουτάμε κάθε φορά το μαχαίρι μας σε νερό πριν κόψουμε το κάθε αυγό ώστε να είναι καθαρό το κόψιμο και να μην φαίνεται κρόκος πάνω στο ασπράδι.

Αφαιρούμε τους κρόκους, τους περνάμε από σίτα ώστε να πάρουμε ένα πολύ λεπτοτριμμένο και αφράτο “πουρέ” και τον κρατάμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και πάπρικα γλυκιά.

Συνταγή από εδώ.

Αλμυρή ιταλική τούρτα

Υλικά: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 100 γρ. μανιτάρια λευκά, 200 γρ. σπανάκι, 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε βαζάκι (καθαρό βάρος), 7 μέτρια αυγά, 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, 5 κλ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο, 3 κλ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη, 3 κλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι, 2 φύλλα σφολιάτας, 250 γρ. ζαμπόν σε φέτες, 250 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες, 250 γρ. σαλάμι αέρος σε φέτες

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το τηγάνι. Βάζουμε χαρτί κουζίνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σπανάκι να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος ώστε να ανοίξουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε με προσοχή στη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 25 εκ. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα των πιπεριών και απλώνουμε πάνω από τη σφολιάτα τη μία πιπεριά δίπλα στην άλλη καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της βάσης.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν και απλώνουμε πάνω από τις πιπεριές. Πάνω από το ζαμπόν απλώνουμε τις μισές φέτες μοτσαρέλας και πάνω από τη μοτσαρέλα απλώνουμε τις μισές φέτες σαλαμιού. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι με τα μανιτάρια και απλώνουμε πάνω από το σαλάμι.

Περιχύνουμε το μισό μείγμα των αυγών στη φόρμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τα στην ίδια σειρά και τελειώνουμε τη διαδικασία περιχύνοντας με το μείγμα των αυγών. Γυρνάμε τα τοιχώματα της σφολιάτας προς τα μέσα αγκαλιάζοντας τη γέμιση. Χτυπάμε τον κρόκο του 7ου αυγού και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τη σφολιάτα. Παίρνουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε κύκλο 26 εκ. Καπακώνουμε προσεχτικά τη φόρμα μας πιέζοντας να κολλήσει με την πρώτη σφολιάτα. Πιέζουμε τις άκρες προς τα κάτω και με τον κρόκο αλείφουμε την σφολιάτα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν πάρει πολύ έντονο χρώμα η σφολιάτα σκεπάζουμε τα τελευταία λεπτά με αλουμινόχαρτο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε με ένα μαχαίρι τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια της σφολιάτας που μπορεί να έχουν κολλήσει στη φόρμα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Τυροκαυτερή

Υλικά: 3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες η εμπορίου), 350-500 γραμ. φέτα μαλακή σε τρίμματα, 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (όχι αραιό), 1 πιπεριά καυτερή, 2 σκελίδες σκόρδο, 1/2 φλ. Ελαιόλαδο, 1 κουταλιά πάπρικα, 1 κ.γ ρίγανη, 1-2 κ.σ ξύδι, 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για τις πιπεριές: Σε δυνατό φούρνο, ψήνουμε τις πιπεριές φλωρίνης μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουνε σε μία σακούλα τροφίμων και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά. Έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια -κόφτες, και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή. Φέτα χρησιμοποιούμε ποσότητα ανάλογη με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στην τυροκαυτερή. Με 350 γραμ. γίνεται σαν αλοιφή ενώ αν βάλουμε παραπάνω, γίνεται πιο στερεή. Ελέγχουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής.  Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα. Τη σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι ή πιτούλες.

Συνταγή από εδώ.
8 λόγοι να σβήσεις το FacebookΣυγκεντρώνει πολλά προσωπικά σας στοιχεία
Και ενώ υποτίθεται ότι τα σέβεται, το πρόσφατο σκάνδαλο με την παροχή προσωπικών πληροφοριών σε εταιρία που είχε σχέση με την διαδικασία της ψηφοφορίας για το Brexit, αποδεικνύει ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα.

Δημιουργεί εθισμό
Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να σκρολάρει ξανά και ξανά στο newsfeed, έχοντας δει τα πάντα, και να ξεκινά απ’ την αρχή, μηχανικά, χωρίς να έχει κάτι καινούριο να δει; Ή μήπως να παθαίνει ψύχωση με τα like και να τσεκάρει notifications μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν κοιμηθείτε – ορισμένες φορές και μέσα στον ύπνο; Αυτό συμβαίνει επειδή τα social media μπορούν να γίνουν εξάρτηση.

Δημιουργεί αίσθημα κατωτερότητας
Ένα από τα συνήθη «σύνδρομα», όταν ασχολείστε συνεχώς με το Facebook, είναι να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους χρήστες, να νιώσετε κατώτεροι επειδή έχετε λιγότερους φίλους/likes από άλλους και να βλέπετε με άσχημο μάτι την κοινωνικότητα των άλλων που ταγκάρονται σε εξόδους και ταξίδια ή τα «ιλουστρασιόν» ποστ των διασημοτήτων, νομίζοντας πως η δική σας ζωή είναι πιο μίζερη.

Σας κάνει να ξεχάσετε την δική σας κοινωνικότητα
Προτιμάτε να είστε με τις ώρες στο Facebook και το Messenger και παραμελείτε την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, που είναι σαφώς πιο ουσιαστική.

Σας σπαμάρει με διαφημίσεις
Κακά τα ψέματα, πλέον το newsfeed έχει γεμίσει όχι μόνο με διαφημίσεις, αλλά και με sponsored posts, στα οποία καταφεύγουν οι επαγγελματικές σελίδες επί πληρωμή.

Δεν είναι πλέον «δωρεάν»
Το Facebook είναι και θα είναι για πάντα δωρεάν, υπόσχεται η πρώτη σελίδα εγγραφής του Facebook. Αλλά αν έχετε σελίδα ή επιχείρηση και θέλετε να χτίσετε κοινότητα γύρω από αυτή, πρέπει πλέον για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα να καταφύγετε στη λύση που αναφέραμε προηγουμένως, δηλαδή τα sponsored posts επί πληρωμή, διαφορετικά τις δημοσιεύσεις σας θα τις δουν ελάχιστοι.

Σας καθυστερεί
Δεν είναι μυστικό: Από τότε που «κυριάρχησε» το Facebook, τρώει πολλές εργατοώρες από κάθε εργαζόμενο και ενώ έχετε θέσει ένα στόχο να τελειώσετε μια συγκεκριμένη δουλειά την τάδε ώρα, πάντα το «χάζι» στα προφίλ και στα μηνύματα σας πάει πίσω.

Σας αφήνει εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε
Ειδικά τα παιδιά σας, που δεν έχουν την πλήρη κριτική ικανότητα για να καταλάβουν πότε κινδυνεύουν ή πότε ένας χρήστης που τους προσθέτει στους φίλους του θέλει κάτι άλλο από αυτά.
ι γυναίκες είναι εξίσου άπιστες με τους άνδρες και μάλιστα υπάρχουν επαγγελματικές ιδιότητες που συσχετίζονται με την συχνότητα στην απιστία. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, εξηγεί για ποιους λόγους οι γυναίκες απιστούν.

Νοικοκυρές

Τη μεγαλύτερη συχνότητα απιστίας στις γυναίκες παρατήρησαν οι ειδικοί στο πιο κλασικό «επάγγελμα» της ελληνικής κοινωνίας, που εύηχα ονομάζεται νοικοκυρά, ενώ, απλά, είναι άνεργη σύζυγος και τροφός παιδιών, χωρίς ένσημα ΙΚΑ.
«Μια άνεργη γυναίκα πρέπει κάπου να διοχετεύσει τα χαμένα όνειρά της. Η ερωτική έρημος των ζευγαριών θα «σπρώξει» την οικοδέσποινα σε αμαρτίες, που της στερεί η οικοκυρική, ανούσια καθημερινότητα», λέει ο Δρ Κωνσταντινίδης.

Δημοσιογράφοι

Δεύτερο σε συχνότητα απιστίας είναι το δημοφιλές σήμερα επάγγελμα των δημοσιογράφων, που είναι το άγιο δισκοπότηρο για πολλούς φιλόδοξους νέους και νέες, σύμφωνα με μελέτες.
«Οι κυρίες της πέμπτης εξουσίας – ίσως και της πρώτης σήμερα – εξουσιάζοντας την είδηση, την πληροφορία και τον κόσμο, αποκτούν αφροδισιακές ιδιότητες και ικανότητες, αφού, ως γνωστόν, το σεξ και η εξουσία είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι δημοσιογράφοι γράφουν για τις ζωές των άλλων, των αμαρτωλών, γιατί οι ενάρετοι, ως γνωστόν, δεν ενδιαφέρουν κανένα, αφού καλή είδηση είναι μόνο η κακή είδηση. Οι ζωές των άλλων έχουν ενδιαφέρον μόνο όταν προβάλλουν δικές μας αμαρτωλές σκέψεις, που πολλές φορές γίνονται και πράξεις», λέει με τη σειρά του ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Χρήστος Φλιάτουρας.

Δικηγόροι

«Οι γυναίκες δικηγόροι έχουν ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τον άνδρα που απέρριψε μια γυναίκα, θα τον αγαπήσουν, όπως μια μητέρα αγαπά το πιο δυστυχισμένο παιδί της.
«Αυτό είναι το γονίδιο της μητρότητας και προστασίας των αδυνάτων, που η γυναικεία φύση έχει σε αφθονία. Στην αρχή θα τον ακούσει, μετά θα τον ερωτευτεί». Οι πιο επικίνδυνοι αντίζηλοι των ανδρών δεν είναι οι δυνατοί, αλλά οι αδύναμοι. Που, ως θύματα θηλυκοποιούνται, άρα προσεγγίζουν την γυναικεία ψυχή με τους ίδιους κώδικες», επισημαίνει, αποκωδικοποιώντας ξεκάθαρα τις συμπεριφορές των δύο φύλων.

Αεροσυνοδοί

Από τη λίστα με τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αεροσυνοδοί. Οι γυναίκες, με τις στολές ανδρικού συνήθως στυλ, ασκούν μια ασυνήθιστη γοητεία στους επιβάτες των αερογραμμών, που, εντυπωσιασμένοι από την ευγενική αυστηρότητα – που υπηρετεί μια συνήθως όμορφη αεροσυνοδός – προσπαθούν να τις εντυπωσιάσουν με λόγια του αέρα και να τις προκαλέσουν σε περιπέτειες.
«Στα σύννεφα και κοιτώντας τον κόσμο από ψηλά, όλοι μεταμορφώνονται από άχρωμοι, συνηθισμένοι άνθρωποι σε ιδανικές πετυχημένες εκδοχές του Μίστερ Γκρέι, που θα φορέσει το γοβάκι στην Σταχτοπούτα. Οι άνθρωποι, όταν κλείσουν την πόρτα του σπιτιού τους, κλειδώνουν τις ενοχές και τις απαγορεύσεις εντός, αφήνοντας τις αισθήσεις να τους οδηγήσουν σε αμαρτίες, που σχεδόν πάντα είναι ηδονικές», εξηγεί ο κ. Φλιάτουρας.

Διασκέδαση

Η γυναίκα πίσω από το μπαρ, που θεωρητικά περιορίζει τις πολλές επαφές των εντός με τους εκτός, ανεβάζει τον πήχη της επιθυμίας επικίνδυνα, σε συνδυασμό με το άφθονο αλκοόλ που ναρκώνει όλες τις αντιστάσεις των ηθικών ανθρώπων, που θέλουν να γίνουν ανήθικοι, έστω και για μια βραδιά.
Οι barwomen, αντικείμενο πόθου όλων των ανδρών, αποκτούν θεϊκές ιδιότητες, γιατί η απόσταση της μπάρας υψώνει εμπόδια, μεν, φυσικά, γκρεμίζει, όμως, τους φράκτες των αναστολών.
«Ο έρωτας τρέφεται από τα εμπόδια και πεθαίνει όταν αυτά εκλείψουν. Οι γυναίκες πίσω από τη μπάρα – εμπόδιο στις θανατηφόρες διαθέσεις του άγριου πλήθους, κάποια στιγμή θα ενδώσει σε κάποιον τυχερό, που αυτή θα επιλέξει, για την ανθρωποθυσία που η μοίρα την επέλεξε να εκτελέσει ως ιέρεια στον βωμό του Διονύσου, έστω και για μια βραδιά», λένε οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Ηθοποιοί

Οι ηθοποιοί (ποιούσες ήθος) γυναίκες ξέρουν πολύ καλά πως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, αλλά και πως, μια ζωή χωρίς τέχνη δεν αξίζει να τη ζει κανείς.
«Έχουμε την τέχνη, για να μην πεθάνουμε από την αλήθεια της ζωής, έλεγε ο Νίτσε. Σε ένα τόσο παθιασμένο περιβάλλον, με τις αισθήσεις στο ζενίθ, με την έκσταση της Ιωάννας της Λωραίνης και το πάθος της Πασιφάης, η ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μια Μποβαρύ, όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και στην πραγματική ζωή. Εξάλλου, αν ήθελε να υπηρετήσει την Αγία Οικογένεια, θα γινόταν νοικοκυρά και όχι ηθοποιός. Στην περίπτωση των ηθοποιών, τα ρούχα κάνουν τον παπά και οι ηρωίδες του πάθους στη σκηνή, σαν έτοιμες από καιρό, κάνουν τα πάθη τέχνη στη ζωή, υπηρέτριες της ματαιόδοξης φύσης τους», σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη.

Γιατροί, νοσοκόμες

Η στολή και ο πόνος είναι γνωστό πόσο αφροδισιακά λειτουργούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι γυναίκες που εξουσιάζουν τον πόνο του ασθενούς, ντυμένες με μια αυστηρότητα, συνήθως στα λευκά, που συμβολίζουν την αθωότητα – άρα και το ανάποδό της, την αμαρτία – φαίνεται πως αποτελούν αντικείμενο πόθου των ανδρών, που αφήνονται στη θαλπωρή της ίασης στα μαγικά τους χέρια.
Αν προσθέσουμε και την ανθρώπινη αδυναμία των γυναικών να προστατεύουν τους ασθενείς, είναι πολύ πιθανό να προσφέρουν, εκτός από τις επαγγελματικές τους ικανότητες, και την ανάγκη τους να ερωτευτούν ένα παραδομένο αρσενικό, άρα εύκολα εξουσιαζόμενο, άρα έντονα ερωτικό.

Οικονομική εξουσία

Στη σύγχρονη κοινωνία πολλές γυναίκες, πλέον, δεν είναι κλεισμένες στην κουζίνα, αλλά μέσα σε αυστηρά γραφεία τραπεζών και εταιριών.
Τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη ομίλων και εταιριών είναι σε σημαντική αναλογία γυναίκες και όχι μόνο άνδρες, όπως παλιά.
Αν η απιστία του ανδρικού πληθυσμού είχε μια βασική πηγή, την εξουσία, τη δύναμη και το χρήμα, τότε το ανδρικό αυτό προνόμιο σήμερα μεταφέρεται φυσικά και στον γυναίκειο πληθυσμό ισότιμα.
Σύμφωνα με τον κ. Φλιάτουρα, τα στερεότυπα, που ήθελαν τους άνδρες αποκλειστικά φορείς της εξουσίας, άρα και της αμαρτίας, πέφτουν όπως οι χάρτινοι πύργοι και δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική, πλέον, αφού γνωρίζουμε πως η εξουσία είναι μια κύρια διαφθορέας της ανθρώπινης φύσης, ανδρικής και γυναικείας.

Πολιτικοί

Πολλές γυναίκες πολιτικοί έχουν μακράν καλύτερες επιδόσεις από τους άνδρες συναδέλφους τους.
«Όπως δείξαμε σε προηγούμενη έρευνά μας, οι άνδρες πολιτικοί είναι συχνά πιο άπιστοι ακόμη και από τους δικηγόρους, με το φαινόμενο να αποδίδεται στην αφροδισιακή σχέση της εξουσίας με την απιστία», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
«Οι γυναίκες πολιτικοί δεν είναι οι πιο άπιστες συγκριτικά με τα άλλα επαγγέλματα. Μια λογική εξήγηση είναι πως μια γυναίκα πολιτικός, σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη μάλλον δεν έχει χρόνο για «ξενοπερπατήματα». Μια δεύτερη πιθανή εξήγηση είναι πως ο άνδρας, μπροστά σε μια γυναίκα με εξουσία πολιτική, συνήθως το βάζει στα πόδια, γιατί από τη μαμά του έμαθε πως μόνο ο άνδρας φορά παντελόνια. Άρα η πολιτικός γυναίκα δεν έχει αντικειμενικά μεγάλη επιλογή σε έναν πληθυσμό που φοβάται να την φλερτάρει και αναγκαστικά μένει στη πλευρά της υποχρεωτικής αρετής».
health.in.gr

Οι περισσότεροι ξετρελαίνονται με τις τηγανιτές πατάτες, όμως κάθε φορά που τις τρώνε νιώθουν τύψεις. Ωστόσο, μια έρευνα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πατάτας, αποκαλύπτει πως έχουν και τα…καλά τους.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες που έκαναν την έρευνα χαρακτήρισαν τις τηγανιτές πατάτες «φάρμακο του στρες» , καθώς ανακάλυψαν πως το αγαπημένο μας φαγητό έχει τη δύναμη να μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον οργανισμό.
Το μυστικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, κρύβεται στο αλάτι το οποίο μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα και να ξεπερνάμε πιο γρήγορα οποιαδήποτε κατάσταση μας αγχώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μειώνει κατά κάποιο τρόπο τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Εκτός αυτού, τόσο οι τηγανητές πατάτες όσο και όλα τα αλατισμένα τρόφιμα, αυξάνουν ταυτόχρονα και τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ερωτική και φιλική μας διάθεση. Βασική προϋπόθεση; Να μη το παρακάνουμε…

Τον γύρο του διαδικτύου έχει αρχίσει να κάνει εξάρτημα που αφορά τις γυναίκες και… μια συγκεκριμένη βιολογική.
Πρόκειται για μια εικόνα του εξαρτήματος που κοινοποιείται σε αναρτήσεις πλήθους χρηστών, συγκεντρώνοντας αρκετά σχόλια. Το εξάρτημα βοηθά τις γυναίκες στο… να κάνουν την ανάγκη τους.
Μη βιάζεστε! Δείτε μερικά από τα σχόλια και θα καταλάβετε: «’Εχει ήδη λύσει τα προβλήματα τους όταν βρίσκονται έξω και δεν μπορούν να βρουν τουαλέτα», λέει μια κοπέλα στο facebook. «Για πολλούς λόγους είναι πρακτικό. Π.χ. για μια ορειβάτισσα που πρέπει να βγει με κρύο έξω το βράδυ. Είναι και θέματα υγιεινής που λύνει», λέει μια άλλη χρήστης των social media.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!