Τρίτη 24 Απριλίου 2018


"Ξεκίνησα να πίνω για να μην αγχώνομαι. Έχεις ανάγκη την αυτοπεποίθηση που νιώθεις υπό την επήρεια" είχε πει ο Avicii στο περιοδικό GQ το 2013. Πέντε χρόνια αργότερα ο επιτυχημένος αστέρας της EDM πέθανε με ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το θάνατο του να κάνει την ιστορία του 28χρονου ακόμη πιο τραγική.
"Δεν ήθελε να είναι ένα γρανάζι της μουσικής βιομηχανίας. Τον έριξαν μέσα σε όλο αυτό" εξομολογήθηκε στο People ο φίλος και μέντορας του στα χρόνια της εφηβείας του, ο deejay Laidback Luke. “Το 2015 ήταν η τελευταία φορά που τον συνάντησα. Δεν υπήρχε ο Τιμ μέσα του. Ήταν ένα ζόμπι. Είχε γεράσει. Όταν τον είδα σε συναυλία του ήταν σαν να μην είχε ζωή" συνεχίζει. "Το μόνο που ήθελε πραγματικά ήταν να κάνει καλή μουσική" πρόσθεσε.
"Ο Τιμ ήταν ο Avicii, αλλά ο Avicii δεν έγινε ποτέ Τιμ" λέει άλλος φίλος που κρατάει την ανωνυμία του. "Ήταν ένας γλυκός, ευαίσθητος τύπος, από εκείνους που αποφεύγουν τις φασαρίες και τα πάρτι. Ο κόσμος, τα νυχτερινά μαγαζιά, όλες αυτές οι βδέλλες που υποδύονταν ότι ήταν φίλοι του ήταν πολλά για να αντέξει η ευαίσθητη ψυχή του, του στράγγιξαν τη ζωή" πρόσθέτει.
“Ήθελε να βλέπει ταινίες τα βράδια, όχι να ξενυχτάει παίζοντας μουσική για ανθρώπους που δεν γνώριζε. Η δουλειά του τον δολοφόνησε!" τονίζει το δημοσίευμα.
Σήμερα, κάποια 24ωρα μετά τον θάνατο του η οικογένεια του ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με πρωτοβουλίες και δημόσιες συγκεντρώσεις. Η οικογένεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, του Σουηδού αστέρα της χορευτικής μουσικής, DJ και παραγωγού γνωστού ως Avicii, ο οποίος πέθανε στις 20 Απριλίου σε ηλικία 28 ετών εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση τρεις μέρες μετά τον θάνατό του.
"Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και τα λόγια αγάπης για τον γιο και αδερφό μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όσους αγαπούσαν τη μουσική του Τιμ και έχουν πολύτιμες αναμνήσεις από τα τραγούδια του" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Σας ευχαριστούμε για όλες τις πρωτοβουλίες που πήρατε για να τιμήσετε τον Τιμ, με δημόσιες συγκεντρώσεις, με τη μουσική του να ακούγεται από καμπάνες εκκλησιών, με αφιερώματα στο Coachella και στιγμές σιγής σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες για την προστασία της ιδιωτικότητας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επιθυμία μας είναι αυτό να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο" αναφέρει το ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους.
Ο Avicii βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ομάν. Η αιτία του θανάτου είναι ακόμα άγνωστη. Πηγές από την αστυνομική υπηρεσία της χώρας ανέφεραν, σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, EDM όλων των εποχών - έφθασε για τέταρτη φορά στο Billboard 200 το 2013 με το "Wake Me Up" και εμφανιζόταν τακτικά στη λίστα του Forbes με τους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους DJs- ο Avicii aποσύρθηκε από τις ζωντανές εμφανίσεις το 2016 στην κορυφή της επιτυχίας του, επικαλούμενους λόγους υγείας. Υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της οξείας παγκρεατίτιδας, εν μέρει λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης και της σκωληκοειδούς απόφυσης το 2014.
Ο Τιμ Μπέργκλινγκ είχε γεννηθεί στη Στοκχόλμη στις 8 Σεπτεμβρίου 1989. Ξεκίνησε να εργάζεται ως DJ από έφηβος και κυκλοφόρησε το πρώτο του single το 2007. Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησε μεγάλο αριθμό singles και remixes και γρήγορα απέκτησε φήμη με τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Ο Tiesto για τον Avicii


Καλλιτέχνες της EDM, όπως οι Tiësto, Kaskade, Armin Van Buuren και Steve Aoki, μίλησαν για τον Avicii στο κανάλι BPM του Sirius XM.
"Τον γνώριζα από την αρχή της καριέρας του, μου έστελνε mash-ups" δήλωσε ο Tiesto για τον Μπέργκλινγκ. "Τον συνάντησα στη Σουηδία όταν έμεινα εκεί το 2010... ήταν ένας πολύ σεμνός, καλός άνθρωπος, πολύ γλυκός. Ήταν καταπληκτικός, ερχόταν με διαφορετικές μελωδίες".
Όσο για την απόσυρση του Μπέργκλινγκ από τις περιοδείες, ο Tiesto δήλωσε: "Είχε λίγο φόβο στη σκηνή, γι 'αυτό ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτόν να βρίσκεται στη σκηνή και να παίζει, αγαπούσε να είναι στο στούντιο". Ωστόσο, σε πρόσφατες συνομιλίες τους ο Μπέργκλινγκ εκμυστηρεύτηκε στον Tiesto ότι σκεφτόταν να κάνει πάλι περιοδείες.
"Κάτι πραγματικά φρικτό συνέβη" έγραψε ο David Guetta. "Χάσαμε έναν φίλο με μια τόσο καλή καρδιά και ο κόσμος έχασε έναν απίστευτα ταλαντούχο μουσικό. Σ' ευχαριστώ για τις όμορφες μελωδίες σου, τον χρόνο που μοιραστήκαμε στο studio, ή παίζοντας μαζί σαν DJ ή απλά απολαμβάνοντας τη ζωή σαν φίλοι".
Ο Avicii είχε συνεργαστεί με τους Coldplay (A Sky Full of Stars, Hymn for the Weekend), Wyclef Jean και Santana (για τον ύμνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 Dar um Jeito), Madonna, Robyn, Major Lazer και Daft Punk.
cnn.gr

Η επιλογή του 40χρονου Σέρχιο Φερνάντεζ από την Κόρντομπα της Αργεντινής, να δει με τους φίλους του το βίντεο με τις ερωτικές πράξεις του με τη φίλη του Μπρέντα Μπαραντίνι, ήταν θανάσιμο γι αυτόν…
Η 26χρονη φίλη του όταν το έμαθε βγήκε εκτός εαυτού και όταν βρήκε την ευκαιρία πήρε μία ψαλίδα του κήπου και του έκοψε το πέος.
Η «ζημιά» ήταν σχεδόν ολοκληρωτική αφού άγγιξε το 90%. Στο δικαστήριο και καθώς το περιστατικό συνέβη πέρσι στο τέλος του χρόνου, η Μπαραντίνι είπε ότι απλώς τον τραυμάτισε και δεν ήθελε να του κάνει ολοκληρωτικό κακό, αφού άλλωστε η ίδια φοβάται το αίμα και για να αποδείξει τα λεγόμενά της τόνισε πως ήτν η ίδια που ζήτησε βοήθεια. Ομως αυτό αφού τον είχε ευνουχίσει…
Ωστόσο, από την πλευά του «άτυχου» τονίστηκε ότι θα χρειαστούν και άλλα χειρουργεία χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει… επανακόλληση.
Αυτές είναι οι πιο πολύχρωμες πόλεις στον κόσμο
Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για πόλη είναι ένα γκρίζο, άχρωμο συνονθύλευμα. Αυτό δεν ισχύει όμως για τις παρακάτω πόλεις, που, είτε λόγω κουλτούρας, κυβέρνησης ή... Χόλιγουντ έχουν βαφτεί πολύχρωμες, καθιστώντας την βόλτα στους δρόμους τους απολαυστική!
1. Μπουράνο, Ιταλία
burano_italia.jpg
Σύμφωνα με την ιστορία, οι τοπικοί ψαράδες ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους σε έντονα χρώματα (πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο, μωβ) έτσι ώστε να τα βλέπουν όταν ψάρευαν στην ομίχλη. Πλέον, όποιος θέλει να χτίσει στην πόλη θα πρέπει να λάβει άδεια από την κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει το χρώμα του σπιτιού.
2. Μπο Κάαπ, Κέιπ Τάουν, Ν. Αφρική
bo.jpg
Η γειτονιά του Κέιπ Τάουν, αν και είναι αρκετά παλιά, άρχισε να γίνεται πολύχρωμη τα τελευταία χρόνια, ως έκφραση ελευθερίας από τους κατοίκους της.
3. Γουίλεμσταντ, Κουρασάο
cu.jpg
Τα φανταχτερά χρώματα του Κουρασάο προέρχονται από τον... πονοκέφαλο του βασιλιά. Σύμφωνα με τον μύθο, τον 18ο αιώνα, ο κυβερνήτης της αποικίας αποφάσισε ότι το λευκό χρώμα των σπιτιών του προκαλούσε πονοκέφαλο κι έτσι έβγαλε διάταγμα ότι όλα τα σπίτια θα πρέπει να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα, εκτός του λευκού.
4. Τζοντπούρ, Ινδία
joh.jpg
Είναι γνωστή ως η "μπλε πόλη", λόγω των κτιρίων, και ως "πόλη του ήλιου", λόγω του ότι σχεδόν ποτέ δεν έχει συννεφιά. Πώς έγινε μπλε; Το χρώμα είναι το παραδοσιακό των Brahmins, μιας υψηλής κάστας ιερέων και δασκάλων.
5. Λα Μπόκα, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
laboca.jpg
Τα πολύχρωμα σπιτάκια της φτωχής γειτονιάς έχουν χτιστεί με σκραπ από τα ναυπηγεία κι έχουν βαφτεί με οποιοδήποτε χρώμα ήταν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.
6. Τζαϊπούρ, Ινδία
jaipur.jpg
Ή αλλιώς η ροζ πόλη. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλο το ιστορικό κέντρο της Τζαϊπούρ είναι βαμμένο ροζ προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας που την επισκέφτηκε το 1876. Το ροζ θεωρείται το χρώμα της φιλοξενίας και του καλωσορίσματος.
7. Τρινιδάδ, Κούβα
cuba_tri.jpg
Στο κέντρο της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους, τα κτίρια της πόλης είναι βαμμένα στα χρώματα του φυσικού της περιβάλλοντος, δηλαδή το πράσινο (από τα ζαχαροκάλαμα), το μπλε (του ωκεανού) και το κίτρινο (του ήλιου).
8. Χουκάρ, Ισπανία
xoykar.jpg
Το στρουμφοχωριό, όπως είναι γνωστό, έγινε μπλε, ακριβώς για τις ανάγκες γυρίσματος της χολιγουντιανής ταινίας. Το 2011 η Sony Pictures ζήτησε από την ανδαλουσιανή πόλη να βαφτεί μπλε για να γυριστεί η ταινία "Smurfs".
9. Βαλπαραϊσο, Χιλή
val.jpg
Τα πολύχρωμα σπιτάκια του ιστορικού κέντρου φιλοξενούν κλαμπς, εστιατόρια και μαγαζιά για κάθε γούστο. Οι τοπικοί καλλιτέχνες φροντίζουν να τα κρατούν ζωντανά και πολύχρωμα, προσθέτοντας συνεχώς τις δικές τους πινελιές.

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Πρόκειται για το νέο υπερόπλο που θα έχει στα «χέρια» του ο Ερντογάν και αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι το πότε θα το…ρίξει στο Αιγαίο.
Οπως γράφει η «Daily Sabah» το «wattozz», μοιάζει με το σαλάχι στο σχεδιασμό και την κίνηση, είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμμένο με σιλικόνη. Δύο κάμερες τοποθετούνται ως «μάτια» στη συσκευή, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι 5,5 κόμβους για 12 ώρες και να τροφοδοτούνται από τρεις κινητήρες.
Το wattozz μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίβλεψη ή επίθεση, που ελέγχεται από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται από τις φάλαινες και τα δελφίνια για επικοινωνία.
Οι ηλεκτρομαγνητικοί μαγνήτες επιτρέπουν στο υποβρύχιο drone να επιτεθεί σε εχθρικό σκάφος και να εκραγεί με εντολή. Όταν το όπλο δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να ακουμπήσει στον πυθμένα και να «πάρει έναν ύπνο».
Η εταιρεία Albayraklar Savunma συνεργάζεται με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Karadeniz στο Trabzon στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για να αναπτύξει το όπλο τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Albayraklar Savunma, Mustafa Adnan Albayrak, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει το wattozz σε τρεις μήνες.

Το ληξιαρχείο του Τορίνο, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κιάρα Απεντίνο, αποφάσισε να εγγραφεί στα μητρώα του παιδί με γονείς δυο ομοφυλόφιλες γυναίκες.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση στην χώρα, χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική ετυμηγορία. Γονείς του παιδιού, το οποίο γεννήθηκε με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι η δημοτική σύμβουλος της κεντροαριστεράς Κιάρα Φολιέτα και η σύντροφός της, Μικαέλα Γκισλένι.
Η δήμαρχος του Τορίνο, η οποία ανήκει στο κίνημα Πέντε Αστέρων, είχε δεσμευθεί εδώ και καιρό ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση, για να προσαρμόσει την ιταλική πραγματικότητα σε εκείνη των άλλων, μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Θέλουμε να συμβάλουμε στο να ξεκινήσει μια συζήτηση η οποία να αφορά τα δικαιώματα των νέων οικογενειών, σε όλη την Ιταλία. Μια συζήτηση που είναι αναγκαία και επείγουσα», τόνισε η Κιάρα Απεντίνο.
Για «σημαντική στροφή» έκανε λόγο, ο συντονιστής του «Torino Pride», Αλεσάντρο Μπατάλια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!