Παρασκευή 27 Απριλίου 2018


Γενέθλια είχε χθες η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, η οποία έγινε 48 ετών. Έτσι το Fox News και συγκεκριμένα οι οικοδεσπότες της εκπομπής Fox & Friends συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώτησαν τι δώρο πήρε στη σύζυγό του.
Ο Τραμπ βρέθηκε εμφανώς σε δύσκολη θέση και απάντησε με ένα αμήχανο χαμόγελο. «Καλύτερα να μην μπω σε αυτό το θέμα γιατί θα μπλέξω. Ίσως δεν της πήρα πολλά…» είπε.
Στη συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει το… τίποτα που αγόρασε λέγοντας: «Της έδωσα μια όμορφη κάρτα και όμορφα λουλούδια. Όπως ξέρετε είμαι πολυάσχολος για να τρέχω για δώρα».
Ο Πρόεδρος της Αμερικής δεν παρέλειψε να της πλέξει το εγκώμιο για την προετοιμασία του δείπνου που παρέθεσαν στον Εμμμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, λέγοντας ότι η Μελάνια έκανε «φανταστική δουλειά».

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από την αποκάλυψη ότι γραμματέας του υπουργού Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ντόμινικ Ράαμπ, διέθετε τον εαυτό της για σεξ αντί χρημάτων μέσω του διαδικτύου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, η 20χρονη γραμματέας συναντήθηκε με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος παρίστανε τον πλούσιο επιχειρηματία. Η κοπέλα φέρεται να καυχιόταν ότι γνώριζε «κάθε κίνηση» του Ράαμπ και αστειευόταν για το πόσο θα ήθελε να απολυθεί για το γεγονός ότι έκανε σεξ στο γραφείο του αφεντικού της.
Η νεαρή είπε στον δημοσιογράφο ότι ήλπιζε να κερδίζει μέχρι και 5.000 στερλίνες τον μήνα από τους πλούσιους πελάτες της, υποσχόμενη ωστόσο διακριτικότητα, επιμένοντας ότι «όλα είναι προστατευμένα». Παραδέχτηκε ότι τα αφεντικά της θα έχουν «πρόβλημα» με την δεύτερη δουλειά της αλλά επεσήμανε ότι «δεν βλέπει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του να κάνεις πολλές γνωριμίες στο Tinder».
Τόνισε, επίσης, στον δημοσιογράφο της Mirror ότι για 750 στερλίνες θα μπορούσε να έχει «πλήρη πρόσβαση». Όταν ρωτήθηκε τι ήταν διατεθειμένη να κάνει για αυτό το ποσό, απάντησε: «Ότιδήποτε θέλετε». Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι συναντήθηκε με την 20χρονη δύο φορές, την πλήρωσε και τις δύο αλλά προφασίστηκε δικαιολογίες και έφυγε. Η νεαρή είπε στον δημοσιογράφο: «Ξέρω τα πάντα γι’ αυτόν. Ξέρω κάθε κίνησή του. Ξέρω πού είναι σήμερα».
Οι αποκαλύψεις για τη δράση της 20χρονης έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Ράαμπ, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός στο μέλλον ενώ έχει θέσει σημαντικό ζήτημα ασφαλείας για το κόμμα των Συντηρητικών.
Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι γνωρίζουν το θέμα και το ερευνούν. «Δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός ότι έχουν αποκαλυφθεί επίσημες πληροφορίες» είπε ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Ράαμπ γνώριζε τις ενέργειες της γραμματέας του.

Ονομάζεται και «Πόλη των Γατών» και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί μόλις πατήσει το πόδι του στην νήσο Οκισίμα στην Ιαπωνία.
Η νήσος Οκισίμα είναι η μόνη κατοικούμενη νήσος στη λίμνη Μπίουα, τη μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό στην Ιαπωνία και μία από τις αρχαιότερες, γεωλογικά, λίμνες στον πλανήτη. Επίσης φιλοξενεί ένα τεράστιο αριθμό γατών.
Οι γατούλες σουλατσάρουν στους προβλήτες, φορές-φορές μ’ ένα ψάρι στο στόμα. Γιατί η νήσος Οκισίμα είναι νησί ψαράδων. Περίπου τετρακόσιοι είναι οι κάτοικοι του νησιού, ψαράδες σήμερα, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Είναι απόγονοι εξορισμένων σαμουράι!
Το 12ο αιώνα, σε μια μάχη κοντά στο Κιότο, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα, επτά σαμουράι που είχαν την ατυχία να βρεθούν από τη μεριά των ηττημένων, διέφυγαν μαζί με τις οικογένειές τους στην Οικισίμα. Παρέμειναν εκεί κρυμμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο μεγάλο που τους ξέχασαν. Τα παιδιά τους μεγάλωσαν, έκαναν εγγόνια, κι αυτά με τη σειρά τους δισέγγονα και ούτω καθεξής.
Αιώνες μετά, οι απόγονοι των σαμουράι εξακολουθούν να ζουν στο νησί. Πολλοί από τους σημερινούς κατοίκους έχουν επώνυμα τα οποία ιχνηλατείς έως τα επώνυμα των επτά ηττημένων σαμουράι σ’ εκείνη τη μάχη του 12ου αιώνα κοντά στο Κιότο.
Για να πάει κανείς στο νησάκι, φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό Ομιχάτσιμαν. Από εκεί, φτάνει με λεωφορείο σε μισή ώρα στο καινούργιο λιμάνι Χορίκιρι. Μικρά φέρι κάνουν τη διαδρομή Χορίκιρι-Οκισίμα, έντεκα φορές τη μέρα, τις καθημερινές. Είναι περίπου δέκα λεπτά.

Σε ριζικό επανασχεδιασμό του Gmail προχωρά η Google, μετά από πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και λειτουργικότητα αλλά και να προσεγγίσει τους πελάτες του Microsoft Outlook.
Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές αναβαθμίσεις στο λογισμικό του Gmail Suite, καθώς αναθεωρούνται βάσεις δεδομένων αποθήκευσης και ενώνονται τρία συστήματα για συγχρονισμό μηνυμάτων σε συσκευές και υπολογιστές. Η αλλαγή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για «προτεινόμενες απαντήσεις» σε μηνύματα.
Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης offline στα emails των τελευταίων 90 ημερών ενώ εισάγεται και μια νέα παράμετρος εμπιστευτικότητας (Confidential Mode) που επιτρέπει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στην προώθηση, αντιγραφή, λήψη κι εκτύπωση του μηνύματος.
«Πρόκειται για ριζικό επανασχεδιασμό του πιο πολυχρησιμοποιημένου προϊόντος μας» λέει ο Τζέικομπ Μπανκ, product manager lead του Gmail, το οποίο χρησιμοποιούν 1,4 δισ. άνθρωποι.
Η Google δεν έχει αποκαλύψει το κόστος επανασχεδιασμού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!